Dolar

32,5314

Euro

34,8929

Altın

2.440,03

Bist

9.716,77

AB'den Pakistan'a mesaj

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Pakistan'da bugün yapılan saldırılar sonrası dayanışma mesajı geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-20 17:45:33

AB'den Pakistan'a mesaj

AA'nın haberine göre: AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Pakistan'da bir üniversiteye yapılan saldırının ardından İslamabad'a "terörle olan mücadelesinde" dayanışma mesajı gönderdi.

Mogherini yaptığı yazılı açıklamada, Peşaver'de bir okula dönük saldırıdan bir yıl sonra aynı eyaletteki Baça Han Üniversitesi'nin hedef alındığını kaydetti.

Olayı, "Pakistan'ın gençliği ve geleceğine dönük bir" başka bir saldırı olarak niteleyen Mogherini, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Saldırı sadece korkakça değil, eğitimin gücü ve önemine inanan hepimize dönük bir saldırı da aynı zamanda. Kurbanların aileleri ve dostlarına yürekten başsağlığı diliyorum. AB, kararlı bir şekilde terörle mücadelelerinde Pakistan halkı, Pakistanlı yetkililer ve bölgedeki diğerlerinin yanında. Bu mücadele sadece onların değil, uluslararası toplum olarak biz de hep beraber teröre karşı koymak ve üstesinden gelmek zorundayız."

Bu sabah Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayberpaktunhuva eyaletinin Çaharsada kentinde, silahlı bir grup Baça Han Üniversitesi'nin kampüsüne saldırmıştı. Pakistan Talibanı'na bağlı Gidar grubunun üstlendiği saldırıda, 25'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 60'ın üzerinde kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

 

Haber Ara