Dolar

32,5408

Euro

34,8887

Altın

2.439,54

Bist

9.746,66

AB'den mülteci zirvesi!

Avrupa Birliği yetkilileri, Balkan ve Doğu Avrupa ülkelerinin liderleri mülteci krizini görüşmek üzere bir araya geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-26 11:34:53

AB'den mülteci zirvesi!

AFP'nin haberine göre; Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in çağrısıyla bloğundaki Bulgaristan, Hırvatistan, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Romanya, Sırbistan ve Slovenya zirveye katıldı.

"SOMUT VE ACİL ÖNLEM ALINMAZSA AB DAĞILMAYA BAŞLAR"

Cerar, "Eğer birkaç gün veya hafta içinde somut ve acil önlemler almazsak, sanırım AB ve Avrupa dağılmaya başlayacak" diye konuştu.

MÜLTECİ AKININA UĞRADI

2 milyon nüfuslu Slovenya, Macaristan'ın sınırları kapatması nedeniyle son haftalarda mülteci akınına uğradı.

JUNCKER: ACELE ETMEZSEK AİLELER DONARAK ÖLECEK

Mini zirvenin çağrısını yapan Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise zirve öncesi Alman gazetesi Bild'e yaptığı açıklamada, "Geçen her gün önemli" derken, "Acele etmezsek çok yakında Balkanlardaki soğuk nehirlerde ailelerin donarak öldüğünü görmeye başlayacağız" uyarısı yaptı.

KADEMELİ VE KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE DÜZENLENECEK

Zirveden sonra açıklanması beklenen taslak açıklamada ise mülteci hareketinin 'kademeli ve kontrollü' bir şekilde düzenlenmesi öngörülüyor. Ayrıca, Yunanistan sınırına da 400 kişilik takviye sınır muhafızı gönderilmesi teklif ediliyor.

4 GÜNDE 34 BİN MÜLTECİ SLOVENYA'YA GİRİŞ YAPTI

Macaristan, geçen hafta Sırbistan ve Hırvatistan ile sınırlrını kapattı. Mülteciler Slovenya'ya yöneldi. Küçük Avrupa ülkesine 17-21 Ekimarası dört günde 34 bin mülteci giriş yaptı. Cumartesi günü itibariyle binlerce mülteci soğuk hava koşullarında sınırlarda bekliyor.

Haber Ara