Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

AB'den İsrail'e yerleşke çağrısı

AB, İsrail'e Filistin topraklarında yeni konut inşası kararını geri çekmesini ve yerleşkelerini genişletmeyi durdurması çağrısında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-30 01:09:05

AB'den İsrail'e yerleşke çağrısı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Avrupa Dış Eylem Servisinden yapılan açıklamada, Batı Şeria'da ve Doğu Kudüs'te yerleşim alanlarınının daha da genişletilmesinin, İsrail'in bölgede daha önce müzakere edilmiş iki devletli çözüme ve barış sürecine bağlılığını sorgulattığı bildirildi.

İsrail'in Batı Şeria'da izinsiz karakol inşa etmesinin bölgede iki devletli çözüme zarar verdiğine dikkat çekilen açıklamada, "AB, İsrail hükümetinden iki devletli çözüme sadece sözlü değil eylemleriyle de bağlılığını göstermesini bekliyor" değerlendirmesine yer verildi.

Uluslararası hukuka göre bölgedeki bütün İsrail yerleşimlerinin yasadışı olduğu, barış ve güvenlik için uluslararası hukuka bağlılığın esas alınması gerektiği belirtilen açıklamada, "Biz, İsrailhükümetinden acilen son kararını geri çekmesini ve yerleşkeleri genişletmeyi durdurmasını istiyoruz" ifadesi kullanıldı.

AB'nin, İsrail'in yerleşim politikalarıyla bu bağlamdaki duvar inşaatı, yıkımlar, müsadereler, tahliyeler, zorla çıkartmalar, yasadışı karakollar, yerleşimcilere uygulanan şiddet, hareket ve geçiş engellemeler gibi davranışlara karşı olduğunun altı çizildi.

Haber Ara