Dolar

32,3811

Euro

35,0435

Altın

2.326,11

Bist

9.128,31

AB'den araç parça firmalarına kartel cezası

AB Komisyonu, araç klima ve motor soğutma sistemi üreticisi 6 firmaya kartel oluşturarak rekabeti engelledikleri gerekçesiyle 155 milyon avro para cezası kesti

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 18:34:06

AB'den araç parça firmalarına kartel cezası
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, araç klima ve motor soğutma sistemi üreticisi 6 firmaya kartel oluşturarak piyasada rekabeti engelledikleri gerekçesiyle, 155 milyon avro para cezası verdi.

AB Komisyonu, araç klima ve motor soğutma istemi üreticisi Almanya'dan Behr, Japonya'dan Calsonic, Denso, Panasonic, Sanden ve Fransa'dan Valeo firmalarının kartel oluşturduklarının belirlendiğini açıkladı.

Söz konusu firmaların kartel oluşturduklarını kabullendikleri ve uzlaşmaya karar verdikleri belirtilen açıklamada, 6 firmanın 2004-2009 yılları arasında piyasa ve fiyatlarla ilgili ortak karar aldıkları ve hassas verileri paylaştıklarının belirlendiği kaydedildi.

Firmaların ürettiği parçaların Volkswagen Grubu, Daimler(Mercedes), BMW, Jaguar, Land Rover, Volvo, Suzuki, Renault, Nissan gibi otomobil üreticileri tarafından kullanıldığına dikkat çekilen açıklamada, Denso ve Panasonic firmalarının ihbarda bulunduğu ve iş birliği yaptığı gerekçesiyle ceza almadıkları ifade edildi.

AB'de faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonu'nda bulunuyor. AB Komisyonu, söz konusu incelemede rekabete veya antitröst yasalarına aykırı bir durum tespit ederse buna son veriyor ve firmalara yüksek para cezaları uyguluyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara