Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

AB, Davutoğlu'nun gidişini nasıl karşıladı?

Başbakan Davutoğlu'nun görevinden ayrılmasını Avrupa'nın önde gelen politikacıları da konu hakkında konuştu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-07 05:17:01

AB, Davutoğlu'nun gidişini nasıl karşıladı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılma kararını değerlendiren Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Davutoğlu'yla kurdukları iyi ilişkilerin gelecekte de devam etmesini umdukları yönünde mesaj verdi.

Ajanslarda yer alan bilgide; 2016 Carlo Magno Ödülü'nün Papa Francis'e takdim töreni için Vatikan'da bulunan Schulz ve Juncker, törenin ardından bir basın açıklaması düzenledi.

Başbakan Davutoğlu'nun istifasının Türkiye'yle ilişkileri etkileyip etkilemeyeceği konusundaki bir soruya yanıt veren Schulz, şunları söyledi:

“Benim için Davutoğlu, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki en güvenilir ve yapıcı muhataplardan biriydi. Onunla çalışma ayrıcalığına sahip olduk. Ancak onun müzakerelerde çok kolay bir partner olmadığını da söylemeliyim. Çok detaylara giren, mütekabiliyet ve karşılıklı saygı konusunda ısrarcı biriydi. Bu yüzden ona derin saygılarımı iletiyorum. Ona bugüne kadar yaptığı verimli işbirliğinden dolayı gerçekten teşekkür ederim.” 

AP Başkanı Schulz'la benzer düşüncelere sahip olduğunu belirten Juncker da, Davutoğlu'yla iyi ilişkilere sahip olduklarını ifade ederek, “Bundan sonraki başbakanla da aynı şekilde iyi ilişkilerimiz olmasını umuyorum. Göçmen anlaşmasını sonuçlandırdık, ama vize serbestisi için Türk hükümeti tarafından karşılanması gereken bazı hususlar var. Ben bu koşulların yerine getirileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Haber Ara