Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

AB 'büyük bir olasılıkla' Rusya’ya yaptırımları uzatacak

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Donbass’taki durumun çözümüne yönelik Minsk anlaşmalarının yerine getirilmemesi durumunda Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya uyguladığı yaptırımların ‘büyük bir olasılık payıyla’ uzatılacağını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-21 09:06:54

AB 'büyük bir olasılıkla' Rusya’ya yaptırımları uzatacak

Sputnik'in haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Berlin'de gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında, "Eğer Minsk anlaşmaları yerine getirilmezse AB yaptırımların büyük bir olasılıkla uzatılacağı konusunda anlaştık. Bu görüşmenin G7 zirvesi öncesinde yapılmış olması çok önemli, zira Ukrayna konusu Sicilya'da da gündemin en üstlerinde bulunacak, bu konu ayrıc G20 zirvesinde de görüşülecek" diye konuştu.

Görüşmenin önemli bir kısmının Minsk anlaşmalarının hayata geçirilmesine yönelik eylem koordinasyonuna ayrıldığını söyleyen Poroşenko, "Rusya'nın Minsk anlaşmalarını yerine getirmediği belirlendi ve biz, Rusya'yı görüşme masasına oturmaya ve öncelikle güvenlik konusunda verdikleri sözleri yerine getirmeye motive edecek bir senaryo geliştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara