Dolar

32,5571

Euro

34,8555

Altın

2.434,18

Bist

9.722,09

'AB, bizim samimiyetimizi sorgulayamaz'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İngiliz Telegraph gazetesine açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-18 13:49:58

'AB, bizim samimiyetimizi sorgulayamaz'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İngiliz Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, AB'den gelen eleştirilere tepki gösterdi ve "Türkiye, Avrupa'ya ulaşmaya çalışan Suriyeli mülteciler için bir açık hava hapishanesi olamaz" dedi.

Türkiye ve AB'nin Avrupa'ya sığınmacı akınını durdurmak üzere anlaşmaya vardığı 3 milyar euro'luk anlaşmaya değinen Telegraph, Türkiye'de 2,5 milyona yakın sığınmacı bulunduğunu ifade etti. Türkiye'deki bazı Suriyeli sığınmacıların sınır dışı edildiği yönünde BBC'de geçen hafta yayınlanan araştırmaya da değinilen haberde, Şimşek Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ın Türkiye'nin göçmen akınıyla mücadele çabalarının tatmin edici olmadığı yönündeki sözlerine yanıt verdi. 

'TÜRKİYE AÇIK HAVA HAPİSHANESİ DEĞİL'

Telegraph'a konuşan Şimşek, "Türkiye uluslararası desteğin yeterli olmamasına rağmen çok güçlü bir çaba gösteriyor. Avrupalı dostlarımıza elimizden gelen her şeyi yapacağımızı açıkça ifade ettik fakat burası bir açık hava hapishanesi değil. AB Türkiye'nin çabasını sorgulayamaz ve sorgulamamalı" dedi.

Şimşek, mülteci krizine ilişkin durumu 'kimsenin tam olarak kontrol edemeyeceğini' ifade edip göçmen akınını tamamen durdurmanın mümkün olmadığını söyledi.

Haber Ara