Dolar

32,5443

Euro

34,9663

Altın

2.425,70

Bist

9.681,98

AB bakanları Türkiye için toplandı!

AB dışişleri bakanları Türkiye'de yaşanan gelişmeler ve üyelik müzakerelerinin durumu konularını görüşmek için toplandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-14 19:21:30

AB bakanları Türkiye için toplandı!

Türkiye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle Avrupa Birliği üyelik müzakerelerini sonlandırma gündemiyle toplanan bakanların toplantısından karar çıkmadı. AB ülkelerinin bir kısmı müzakerelerin sonlandırılmasından yana tavır alırken, bir kısmı müzakerelere devam edilmesi yönünde fikir belirtti.

Reuters'ın haberine göre, 28 AB ülkesinin dışişleri bakanlarının hazır bulunduğu toplantıda Avusturya, Türkiye ile olan görüşmelerin sonlandırılmasından yana tavır alan ülkelerin başında geldi. İngiltere ise katı bir biçimde görüşmelerin devam ettirilmesini istiyor.
Toplantıda söz alan Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, "Türkiye ile görüşmelerin sürdürülmesinden yana değilim. Türkiye'nin AB'de yeri olduğunu düşünmüyorum." dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise, Türkiye'nin stratejik öneme sahip olduğunu belirterek; "Türkiye'yi bir köşeye koymamalıyız. Yaşananlara karşı ortak çıkarlarımıza aykırı abartılı tepkiler vermemeliyiz." şeklinde konuştu.

Toplantıda, Lüksemburglu diplomat Avusturya'nın başını çektiği 'müzakereler durdurulsun' cephesinde yer alırken, birliğin güçlü üyeleri Almanya ve Fransa'nın bakanları görüşmelerin durdurulmasının şu aşamada yarardan çok zarar getireceği yönünde görüş bildirdiler.

Avrupa Birliği Dışişleri Sorumlusu Federica Mogherini ise Türkiye'nin idam cezasını yeniden getirmesi durumunda, otomatik olarak görüşmelerin sonlanacağını belirtti.

Haber Ara