Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 22:15:43

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 7 Haziran seçimlerinden sonra milletin takdirinin bu sefer başka türlü olduğunu belirterek, "Tek başına iktidar olmayacak bir meclis ortaya çıktı. Milletimizin takdiri hepimizin başının tacıdır ve bundan da bir sonuç çıkarılmaya çalışılacaktır dedi.

Bakan Bozkır, Tarihi Yarımada Girişimci İş Adamları Derneği (TAYGİAD) tarafından Eminönü'nde düzenlenen, bin kişinin ağırlandığı sokak iftarında, TAYGİAD'ın yakın zamanda kurulan bir dernek olmasına rağmen bu sürede yaptığı çalışmalardan son derece memnuniyet duyduklarını ifade ederek, dernek yöneticilerine ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e teşekkür etti.

Ramazan ayının bittiğini anımsatan Bozkır, bu süreçte dünyada iftar ve sahurda bazen yiyecek bulamadan oruç tutan Müslümanlar bulunduğunu vurgulayarak, kalplerinin ve akıllarının onlarda olduğunu aktardı.

Kocamustafapaşalı olduğu için iftarda bulunmaktan duyduğu mutluluğu paylaşan Bozkır şöyle devam etti:

"İnşallah Türkiye'de hep böyle huzur dolu, birbirini kucaklayan, dostluk ortamında ramazanlar nasip olsun. Daha kaç ramazan var bilemeyiz ama bu ramazanı güzel geçirdik. Ülkemizde şimdi en çok beklediğimiz şey istikrarın devamı. 7 Haziran seçimlerinden sonra milletimizin bu sefer başka türlü takdiri oldu. Tek başına iktidar olmayacak bir meclis ortaya çıktı. Milletimizin takdiri hepimizin başının tacıdır ve bundan da bir sonuç çıkarılmaya çalışılacaktır."

- " Tekrar millete gideriz"

Bakan Bozkır, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümet kurma görevi tevdi edildiğini hatırlattı.

Davutoğlu'nun bütün mesaisini ülkeyi hükümetsiz bırakmamak adına çaba sarf ederek geçirdiğini aktaran Bozkır, şunları kaydetti:

"İnşallah bir hükümet kurulacaktır. Türkiye'yi geleceğe taşıyacak güçlü bir hükümet olmasını temenni ediyoruz ama velev ki bu tablodan bir hükümet çıkmazsa da işin çok kolayı var, tekrar millete gideriz. Millet bir kere daha bir mesaj verir, ona göre de yeniden değerlendiririz."

Etkinlik kapsamında ayrıca TAYGİAD tarafından çocuklara bayramlık hediye edildi. Hediyelerin bir kısmı, Volkan Bozkır ve Demir tarafından verildi.

Programa, TAYGİAD Başkanı Yusuf Yetişgin, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve diğer yetkililer katıldı.

Haber Ara