Dolar

32,5716

Euro

34,6591

Altın

2.505,57

Bist

9.524,59

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Brüksel'de iftara katıldı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Brüksel'de iftara katıldı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 00:13:38

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Brüksel'de iftara katıldı
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye 50 Sivil Toplum Kuruluşu'nun (STK) olmadığı yıllardan geçti. Bugün Türkiye'de 104 bin STK var. Sivil toplum konuşur, vizyon üretir, proje üretir. Demokrasi'nin işleyişinin bir anahtarı da sivil toplumdur" dedi.

Bozkır, AK Parti Brüksel Temsilciliği'nin düzenlediği "1. Geleneksel Kanaat Önderleri İftar Yemeği" programında konuştu.

Türkiye'de 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerde 46 milyon seçmenin oy kullandığını anımsatan Bozkır, "Bu seçim atmosferini gerçekten Türkiye'de huzur içinde tamamlayabildiğimiz için AK Parti olarak gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Bozkır, seçimlerin millet iradesini ortaya koyan en önemli unsur olduğunu, seçimlerin sonucunda milletin tercihinin hükümet olarak bir koalisyon olduğunu ifade etti.

Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için AK Parti'nin bütün çabaları sürdüreceğini vurgulayan Bozkır, "Koalisyon Hükümetini kurmak tek parti çalışmasıyla olabilecek olay değildir. Diğer partilerinde Türkiye'yi hükümetsiz bırakmak iç el birliği yapmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Bozkır, hükümet kurulamaması durumunda ortaya çıkacak tablonun millete sorulacağını belirtti.

Türkiye'de 12 yıllık AK Parti döneminde demokrasinin geliştiğine işaret eden Bozkır, "Türkiye 50 Sivil Toplum Kuruluşu'nun (STK) olmadığı yıllardan geçti. Bugün Türkiye'de 104 bin STK var. Sivil toplum konuşur, vizyon üretir, proje üretir. Demokrasi'nin işleyişinin bir anahtarı da sivil toplumdur" dedi.

Bozkır, genel seçimlerde Avrupalı Türklerin ilk defa oy kullandıklarını hatırlatarak, "1 milyona yakın oyla hem ne kadar önemli güç olduklarını hem de Türkiye'de demokrasiye katkıda bulunacaklarını gösterdiler" dedi.

- "86'ıncı seçim bölgesi olarak Avrupa"

Bundan sonraki seçimlerde 86'ıncı seçim bölgesi olarak Avrupa tayin edileceğini söyleyen Bozkır, buradaki temsilcinizin sizin oylarınızla Meclis'e girmesi mümkün olacak" diye konuştu.

Bozkır, günümüzde dünyanın "Radikalizm ve terörizm" olmak üzere iki büyük tehlike ile karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, bu iki kavramın birde bugün bir araya gelerek katmerli bir tehlike olarak ortaya çıktığını söyledi.

Bunun çözümünün AB'de ve Batı da değişik dinlere, kültürlere, etnik kökenlere ve renklere gönlünü açması olduğunu ifade eden Bozkır, Avrupa'nın bir çok kesimi öteki olmaktan çıkarması gerektiğini anlattı.

Bozkır, bugün Türkiye'de giderek güçlenen huzur ortamının, insanların öteki olmaktan Türkiye Cumhuriyeti'nin gerçek parçası olmasıyla gerçekleştiğini anlattı.

- "Arnavutlukta yaşayandan fazla Arnavut Türkiye'de"

Türkiye'de bugün 22 dil 52 lehçe konuşan grup olduğunu söyleyen Bozkır, "Arnavutlukta yaşayandan fazla Arnavut, Bosna'da yaşayandan fazla Boşnak Türkiye'de yaşamaktadır. Çeşitli dinlere, inançlara mensup insanlarımız Türkiye'de huzur içinde yaşarlar" diye konuştu.

Bozkır Yunanistan'da yaşanan sıkıntılarla ilgili, "Sıkıntıların aşılması fedakarlık yaparak. Ama, çalışarak, çalışarak, çalışarak olur. Türkiye olarak biz komşularımızın hepsinin iyi durumda olmasını isteriz. Yunanistan sıkıntılı olursa biz de sıkılırız" dedi.

Ramazan ayının mutluluk, huzur ve barış içerisinde geçmesini dileyen Bozkır, "AK Parti Brüksel Temsilcisi Zafer Sırakaya'yı çalışmalarından ötürü tebrik etti.

Konuşmasının ardından Milli Futbolcu Yıldıray Baştürk, Bakan Bozkır'a milli formasını hediye etti.

İftar programına ayrıca, Türkiye'nin Belçika Büyükelçisi Hakan Olcay, Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, Avrupa'da önde gelen Türk STK Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ile AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Reha Denemeç, Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Ali Şahin, AK Parti eski Sakarya milletvekili Şaban Dişli, AK Parti eski Siirt milletvekili Afif Demirkıran ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı Meryem Göka katıldı.

Haber Ara