Dolar

32,3675

Euro

34,9615

Altın

2.325,69

Bist

9.125,29

AA'nın 9. yayın dili Farsça oluyor, Tahran ofisi açılıyor

AA'nın 9. yayın dili Farsça oluyor, Tahran ofisi açılıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 10:38:02

AA'nın 9. yayın dili Farsça oluyor, Tahran ofisi açılıyor
Anadolu Ajansı (AA) Farsça yayına başlıyor. Sekiz dilde haber yayını yapan AA'nın, testleri devam eden Farsça yayını 1 Eylül 2015 itibarıyla abonelere ulaşacak. AA'nın Tahran ofisinin resmi açılışı da aynı gün yapılacak. ​

100'üncü yılı olan 2020'de, 11 dilde haber üretmeyi hedefleyen AA, çok dilli yayın çalışmalarına devam ediyor.

Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe, Fransızca ve Arnavutça yayın yapan Ajans'ın yayın dilleri arasına Farsça'nın da eklenmesi için başlatılan çalışmalar tamamlandı.

Farsça konuşulan ülkeler İran, Afganistan ve Tacikistan'ın Türkiye için sosyal, kültürel, tarihi, ekonomik ve jeostratejik açıdan önemini dikkate alan Ajans, Farsça yayın hazırlıklarını titizlikle yürüttü. Bir süredir test yayını yapan Farsça servisi, İran, Afganistan ve Tacikistan medyasına haber servisi yapacak şekilde teknik altyapısını hazırladı. Farsça haber yayınlamaya yönelik hazırlık çalışmalarını başarıyla tamamlayan Anadolu Ajansı, güçlü bir ekiple Farsça konuşulan ülkelere ana dillerinde haber servisi vermeye başlayacak.

Dünyanın en etkili haber ajanslarından biri olma hedefi doğrultusunda yayın dilleri arasına Farsça'nın da eklenmesiyle Ajans, abonelerine 9 dilde haber hizmeti sunacak. Merkezi Tahran'da bulunacak Farsça yayına, 1 Eylül'de resmi olarak başlanması planlanıyor.

Farsça Haberler Editörlüğü'nün yayınıyla siyaset, ekonomi, spor, turizm, yaşam, kültür ve sanat alanlarından dünyada yaşanan gelişmeler, fotoğraflı ve görüntülü olarak Farsça yayın yapan mecralara servis edilecek. "Güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı' ilkeleri temelinde Anadolu Ajansı, Farsça yayınla bölge medyasına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

- AA Tahran Ofisi açılıyor

Farsça servisi için Tahran'da yeni ofis açacak olan Anadolu Ajansı, deneyimli muhabirleriyle İran, Afganistan ve Tacikistan'ın gündemini haberleştirmeye başlayacak. Farsça konuşulan söz konusu ülkelerin medyası artık Türkiye, Orta Doğu, Avrupa, Asya ve Amerika bölgelerindeki gelişmeleri, Anadolu Ajansı'nın doğru, güvenilir haberlerinden takip etme imkanına kavuşacak.

Anadolu Ajansı'nın Farsça haberleri, 1 Eylül'den itibaren http://www.aa.com.tr/fa adresinde yayınlanmanın yanı sıra haber, fotoğraf ve görüntülerini Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden sisteme abone olan medya organlarına da ulaştırılacak.

AA'nın, Farsça yayına başlayacağı 1 Eylül 2015'te Tahran ofisi de resmen açılacak. Açılış, Türk ve İranlı bürokratlar, İran'ın önde gelen basın kuruluşlarından temsilcilerin katılacağı bir kokteylle gerçekleştirilecek. Eş zamanlı olarak İstanbul Farsça servisinde, AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ve AA Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu'nun da katılımlarıyla resepsiyon düzenlenecek.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara