Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

AA'nın 15 Temmuz fotoğraf sergisi Avrupa Konseyi'nde açıldı

AA'nın 15 Temmuz fotoğraf sergisi Avrupa Konseyi'nde açıldı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-12 16:04:03

AA'nın 15 Temmuz fotoğraf sergisi Avrupa Konseyi'nde açıldı
Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf sergisi, Avrupa Konseyi'nde açıldı.

Serginin açılışında konuşma yapan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyesi olarak kalamayacağını söyledi.

Strazburg'da devam eden Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sonbahar Dönemi Genel Kurulu çerçevesinde açılan fotoğraf sergisinin resmi açılışı yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKPM Genel Kurulu'na hitap ettikten sonra Jagland ve AKPM Başkanı Pedro Agramunt ile birlikte AA muhabirlerinin objektiflerinden FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlatan fotoğraf sergisinin resmi açılışını yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, AKPM Türkiye Delegasyonu ve Anadolu Ajansı'nın, Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşananların daha iyi anlaşılması için bu sergiyi açtığını kaydederek, "Türkiye'de yaşananı daha iyi anlamanız için sergilenen fotoğrafları ve 15 Temmuz gecesi Türk halkı tarafından kaydedilen görüntüleri izlemenizi tavsiye ediyorum. Ben bazı videolara bakmakta zorlanıyorum. Fakat ne olduğunu yerinden görmeniz ve darbe girişimi sonrası hakkında da bilgi sahibi olmanız için hepinizi Türkiye'ye davet ediyorum." dedi.

Çavuşoğlu, açılan sergi dolayısıyla AKPM Türkiye Delegasyonuna ve Anadolu Ajansı'na teşekkür etti.

AKPM Başkanı Pedro Agramunt, demokrasiye sahip çıkan Türk halkına teşekkür ederek, "Bu serginin Avrupa Konseyi'nde açılması oldukça anlamlı. Darbe girişiminden sonra Türkiye'yi ziyaret ettim, Türk hükümetine, parlamentosununa ve halkına AKPM'nin dayanışma mesajını ilettim." dedi. Agramunt, ziyareti sırasında sergide bulunan fotoğraflarda gösterilen yerleri bizzat gördüğünü de belirtti.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, 1967 yılında Yunanistan'da ve daha sonra Macaristan'da gerçekleşen askeri darbeleri yakından takip ettiğini belirterek, "15 Temmuz'da Türkiye'deki darbe girişimi sırasında, hemen o gece bir bildiri yayınlayarak bunun karşısında olduğumuzu söyledim. Bunu ifade etmem Türk toplumuyla dayanışma için bir mecburiyetti. Şunu hatırlatmak isterim ki darbeciler başarılı olsaydı, Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyeliği devam etmezdi. Asker, hukuka ve devletin yönetimine sadık olmalıdır. Türk halkı o gece caddelere çıkarak hukuku savundu." dedi.

15 Temmuz gecesi darbecilerin Türk halkına kurşun sıktığını hatırlatan Jagland, "Bu nedenle hukuku savunmalıyız ve Türk halkının yanında durmalıyız." ifadelerini kullandı.

AKPM Güz Dönemi Genel Kurulu süresince açık olacak sergide, AA muhabirlerinin darbe girişimini kronolojik şekilde yansıtan 25 fotoğrafı yer alıyor. Yine AA'nın hazırladığı, 15 Temmuz gecesi ve sonrasını yansıtan kısa filmler ve görüntüler de Avrupa Konseyi binasındaki sergide ziyaretçilere gösteriliyor.

"15 Temmuz 2016'da Türkiye'de ne oldu?" başlığıyla oluşturulan sergiye AKPM üyesi 47 ülkenin parlamenterleri, Avrupa Konseyi çalışanları ve uzmanlarıyla sivil toplum temsilcileri yoğun ilgi gösteriyor.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara