Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

AA: Muhalifler ile PYD arasında çatışma

Suriye'de Halep'in Fethi Operasyon Merkezi'ne bağlı birliklerin, PYD güçlerine anlaşmaları ihlal ettiği gerekçesiyle saldırdığı öne sürüldü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-02 03:02:30

AA: Muhalifler ile PYD arasında çatışma

Suriye'de, Halep'in Fethi Operasyon Merkezi'ne bağlı birliklerin, Halep'in Şeyh Maksud Mahallesi'ndeki PYD güçlerine anlaşmaları ihlal ettiği gerekçesiyle roketlerle saldırdığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Halep'teki yerel kaynaklar yaptığı açıklamada, PYD güçlerinin Şeyh Maksud Mahallesi yakınlarından geçen Kastello yolunda sivil araçlara ateş açması nedeniyle muhaliflerin PYD güçlerine karşılık verdiğini belirtti. 

Kaynaklar, ''Halep'in Fethi Operasyon Merkezi ile Şeyh Maksud'daki PYD güçleri arasında bölgeyle ilgili bir dizi anlaşma yapılmıştı. Bu anlaşmalarda PYD güçleri Kastello yolundaki sivil ve askeri araçlara saldırmayacak. Şeyh Maksud'da da rejim tarafına bir geçiş koridoru açmayacaktı'' ifadesini kullandı.

Sivil araçlara yapılan saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu ifade eden kaynaklar, "PYD güçleri, rejim ve koalisyon güçlerini arkasına alarak Şeyh Maksud'da muhalifleri tutukladı. Rejim için geçiş koridor açmaya kalktı. Bundan dolayı muhalifler de PYD güçlerine saldırdı'' sözlerine yer verdi.

Bu arada, Halep'in Fethi Operasyon Merkezi'nin saha komutanlarından Ebu Abdurrahman, ''PYD güçleri Suriye'de devrimin başlangıcından bu yana din ve Müslüman Kürtlerle mücadele etti. Biz bir halkız, aynı ümmetiz'' dedi. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara