Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 16:00:21

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI
Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

- Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu 7 Haziran'da yapılan milletvekili genel seçiminin ardından ilk toplantısını yapıyor.

- Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde düzenlenen toplantı 11.45'te başladı.

- Ekonomi ve Suriye sınırında yaşanan gelişmeler ile seçim sonrası güvenlik konularının ele alınması planlanan toplantıda, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulisi Akar'ın, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili Bakanlar Kurulu üyelerine bilgi sunması öngörülüyor.

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ekonomideki gelişmeler, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün de seçim sonrası güvenlik konularında kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor.

(12.05)

2- AK Parti grubu yarın toplanacak

- AK Parti, 7 Haziran seçimlerinin ardından yeni milletvekilleriyle ilk grup toplantısını yarın yapacak.

- AK Parti grup toplantısı, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Genel Merkez binasında gerçekleştirilecek.

- Başbakan Davutoğlu'nun çarşamba günü de TÜSİAD ve MÜSİAD heyetleriyle görüşmesi bekleniyor.

- Ankara'da yapılacak görüşmenin TÜSİAD heyeti ile 11.00'de, MÜSİAD heyeti ile 15.00'te yapılması öngörülüyor.

(14.03)

3- CHP Parti Meclisi toplantısı

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısı öncesi konuştu:

-"Seçim sonrasında yüzde 40'lık ve 60'lık bir denge oluştu. Toplumun ortaya koyduğu bir denge. Bütün siyasal partilerin, bu dengeyi gözardı etmemesi gerekiyor. Ve asıl görev, hükümet kurma görevi yüzde 60'lık bloka düşüyor."

- "Eğer toplumun beklentilerine uygun, onları yok saymayan bir irade ortaya koymak istiyorsak, 60'lık grubun ya da kitlenin beklentilerine uygun bir hükümet kurmak durumundayız."

- "Yeni bir perspektif getirmek, koalisyon tartışmalarını daha sağlıklı bir zemine oturması için biz CHP olarak akılcı, mantıklı, ön yargılardan uzak, evrensel değerlere ve milletimizin değerlerine uygun kurallardan hareket ederek ilkelerimizi belirliyoruz."

- "Bu kurallardan, ilkelerden yola çıkarak bütün siyasal partilere açık ve net çağrı yapıyoruz. Hiç bir siyasi partiyi düşüncesi ne olursa olsun yok saymıyoruz."

- "Cumhurbaşkanının anayasal sınırlar içine çekilmesi bizim temel ilkelerimizden, önceliklerimizden birisidir. Hele hele koalisyon görüşmelerinin devam ettiği bu süreçte kendisinin birinci aktör olarak ortaya çıkması asla kabul edilemez.

- "Koalisyon görüşmelerini yapacak kişi Sayın Cumhurbaşkanının yetki vereceği kişidir. Bizimle ne görüşülecek, niçin koalisyon yapmıyorsunuz mu diyecek? Koalisyon görüşmelerinin de gizli kapaklı ortamlarda olması da çok şık değildir."

- "Arka kapı diplomasisine evet ama gizli kapaklı birbirlerimizi ikna edelim hayır, bunlara bizim kapımız kapalı. Açık ve net, şeffaf düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız."

(11.21/11.43/12.42/14.02) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gazetecilerin sorularını yanıtladı:

- "Biz koalisyonla alakalı bütün hukuki süreçlerin gerçek manada ve samimi bir şekilde tamamlanmasından yanayız."

- "Tabii ki her partide olduğu gibi AK Parti'nin de 7 Haziran seçimlerinden çıkartacağı sonuçlar ve alacağı mesajlar vardır ama bu Türkiye'nin hala yüzde 41 civarında oy alan ve birinci partisi olduğu gerçeğini değiştirmemektedir."

- "(Sever'in iddiaları) 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında bir ayrılık oluştuğu intibasını vermektedir bazı cümleler. Ben buna katılmıyorum. Tarihi gerçeklerin bir danışman ve kitapla aktarılıyor olması, şu anda böyle bir üslubun çok daha gerisinde kalmıştır."

(12.18/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Çavuşoğlu AKPM üyeleriyle bir araya geldi

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gaziantep ve Kilis'te sığınmacıların konakladığı kamplarda incelemelerde bulunacak Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur ve AKPM üyeleriyle İstanbul'da yemekte bir araya geldi.

- Bakan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada Türkiye'deki sığınmacı sayısının 2 milyona ulaştığını belirterek, şunları kaydetti:

- "Bu insanların asıl istediği, geri dönebilmek ama dönebilecekleri bir evleri yok. Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Lübnan gibi ülkelerde de 2 milyon civarında mülteci var ve onların koşulları Türkiye'dekiler kadar iyi de değil."

- "Ekonomimiz güçlüydü, bu insanlara bakabildik. Ancak omzumuzdaki yük de büyüyor. Sığınmacılar için bugüne kadar 6 milyar dolardan fazla harcadık. Uluslararası toplumdan alabildiğimiz ise 300 milyon dolar. Bu hiçbir şey değil. Bu yük paylaşılmalı."

- "Şu günlerde de DAEŞ, PYD-PKK'nın saldırısı altındaki bazı şehirlerden yeni bir kitlesel göçle karşı karşıyayız. Bunları kim durduracak?"

(01.10) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Eski savcılar Kara ve Akkaş ile eski hakim Karaçöl hakkındaki iddianame

- Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten eski savcılar Celal Kara ile Muammer Akkaş hakkında 'görevi kötüye kullanma', eski hakim Süleyman Karaçöl hakkında ise 'görevi ihmal' suçlarından hazırlanan iddianamelerle ilgili olarak 'son soruşturmanın açılması'na hükmederek, dosyaların Yargıtay'a gönderilmesine karar verdi.

(14.35/15.50)

7- Sudan Devlet Başkanı Beşir Hartum'a dönüyor

- Güney Afrika'da yerel mahkemenin "yurt dışına çıkış yasağı" koyduğu Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in, Güney Afrika'nın Johannesburg kentinden ayrılarak Sudan'ın başkenti Hartum'a hareket ettiğini bildirdi.

- Sudanlı diplomatik kaynaklar, Beşir'in cumhurbaşkanlığı uçağıyla Johannesburg'dan ayrılarak Hartum'a dönmek üzere hareket ettiğini belirtti.

(13.20/13.49)

8- KPSS'deki usulsüzlük soruşturması

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, soruları organize şekilde ele geçirerek, sınavda tam veya tama yakın puan aldıkları ileri sürülen 21 şüpheli Ankara ve İstanbul'da yakalandı.

- Ankara ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ve TRT çalışanlarının da bulunduğu 23 şüpheliden 21'i gözaltına alındı, 2 şüpheli ise aranıyor.

- Emniyetteki işlemleri süren şüphelilerin, organize şekilde soruları ele geçirerek, 2010 KPSS'deki genel kültür ve genel yetenek testlerinden tam veya tama yakın puan aldıkları iddia edildi.

(10.50/11.52)

9- İstanbul'daki Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyon

- Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 3 kişi daha yakalandı.

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, dün gözaltına alınan 12 kişinin işlemleri sürerken şüphelilerden 3'ü daha yakalandı.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan 15 şüpheliden 14'ünün polis, birinin ise sivil olduğu bildirildi.

- Bu arada, firardaki 4 sivil şüpheliden 3'ünün yurt dışında oldukları öğrenildi.

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanı Cevzet Soysal'ın, 1998'de Batman'da kaçırılarak öldürülmesi olayında Paralel Devlet Yapılanması bağlantısı olduğu belirlenmiş, olaya karıştıkları iddiasıyla 14'ü polis 19 kişi hakkında gözaltı kararı alınmış, 12'si dün yakalanmıştı.

(14.15)

10- İzmir'deki "Paralel Devlet Yapılanması" davası

- İzmir'de görev yaptıkları dönemde, gerçeğe aykırı belgeler düzenleyerek başka isim ve IMEI numaraları üzerinden alınan mahkeme kararlarıyla TSK mensupları, üniversite rektörleri, akademisyen, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri, üst düzey emniyet mensupları ve gazeteci 92 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 26 emniyet personeli hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.

- İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya haklarında 10 ila 961 yıl arasında hapis cezası istenen 26 tutuksuz sanıktan 19'u ve avukatları katıldı.

- Duruşmada, sanıkların kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından 247 sayfalık iddianamenin okunması bekleniyor.

(11.03) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- TÜSİAD Yönetim Kurulu Ankara'yı ziyaret edecek

- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD Yönetim Kurulu, 16-17 Haziran tarihlerinde Ankara'da siyasi parti liderlerini ziyaret edecek.

- TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, TÜSİAD heyeti, liderlere yapacağı ziyaretlerde seçimler sonucu temsil yeteneği yüksek bir parlamentonun oluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirecek. Heyet, bu durumun başta ekonomi olmak üzere her alanda Türkiye'nin önünü açacak bir hükümetin kurulması için bir fırsat olarak görülmesini vurgulayacak.

- Ankara ziyareti kapsamında 16 Haziran tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelinecek. TÜSİAD heyeti 17 Haziran'da ise Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme gerçekleştirecek.

- HDP Eş Genel Başkanlarının seçim sonrası teşekkür ziyaretleri kapsamında Ankara dışında olmaları nedeniyle HDP ziyaretinin ileri bir tarihte gerçekleştirilmesi planlanıyor.

(12.49)

12- Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

- ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesine düzenlediği hava bombardımanı ve bazı Kürt grupların baskısından kaçan bir grup Suriyeli, Akçakale Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye girdi.

- Bölgede 40 dereceye ulaşan sıcaktan etkilendikleri gözlenen çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılar, sınırdan geçtikten sonra kayıt merkezine alınıyor. Burada üstleri aranan ve beraberlerinde getirdikleri eşyası x-ray cihazında kontrol edilen Suriyeliler, daha sonra sağlık taramasından geçiriliyor, özellikle çocuklara aşı yapılıyor.

- Fenalaşan sığınmacılara 112 Acil Servis ekipleri müdahalede bulunuyor. Bebekleriyle ülkelerindeki karışıklıktan kaçan Suriyeliler, bölgenin tek güvenli limanı gördükleri Türkiye'ye teşekkür ediyor.

- Mehmetçik sığınmacılara geçişte yardımcı oluyor, Türk Kızılayı, AFAD ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri de su, bisküvi ve çorba ikramında bulunuyor.

- Torbalara koydukları birkaç parça eşyayla sınırdan geçen Suriyeliler, akrabalarının yanına, kalacak yeri olmayanlar ise AFAD'ın kamplarına yönlendiriliyor.

- Son 15 günde yaklaşık 20 bin Suriyeli, Akçakale ilçesinden Türkiye'ye geçti.

(13.40) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- BM Genel Sekreteri'nden ramazan ayında Yemen'de ateşkes çağrısı

- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ramazan ayına girerken Yemenlilere insani yardımların ulaştırılması gerektiğini belirterek, Yemen'de en az iki haftalık ateşkes çağrısında bulundu.

- Ban, BM Cenevre Ofisi'nde Riyad delegasyonu ve Yemen'deki barış sürecine destek olan ülkelerin temsilcileriyle ayrı ayrı görüştü.

- Toplantıların ardından basın toplantısı düzenleyen Ban, Yemen hükümeti temsilcileriyle çok yapıcı bir görüşmede bulunduğunu, daha sonra da barış sürecine destek veren ülkelerin Yemen büyükelçilerini bilgilendirdiğini söyledi.

- Husilerin henüz Cenevre'ye gelmediklerini ifade eden Ban, "Bu sabah amacımız, ortak bir toplantı yapmaktı, ancak lojistik sorunlar nedeniyle bu mümkün olmadı. Diğer tarafın yolda olması ve ilerleyen saatlerde görüşmelere katılacak olması memnuniyet verici. Onların gelişini maalesef bekleyemiyorum. Yemen özel temsilcimle görüşecekler" dedi.

- "Bugün Yemen'in varlığı tehlikede, taraflar birbiriyle kavga içinde ve Yemen yanıyor" diyen Ban, taraflara savaşa son vermesi ve barış sürecini başlatması çağrısında bulundu.

(13.56)

14- İşgücü İstatistikleri

- Türkiye'de işsizlik oranı, martta bir önceki aya göre 0,6 puan azalarak, yüzde 10,6 oldu.

- İşsiz sayısı, aynı dönemde 3 milyon 226 binden 3 milyon 69 bin kişiye düştü.

- İşsizlik oranı, geçen yılın aynı ayına göre ise 0,9 puan arttı.

- Martta genç işsizlik oranı yüzde 18,6 olarak hesaplandı.

(10.02/10.27/10.28)

15- Bütçe uygulama sonuçları

- Merkezi yönetim bütçesi geçen ay 1,6 milyar lira fazla verdi. Geçen yılın ilk 5 ayında 2,8 milyar lira olan bütçe açığı, bu yılın aynı döneminde 2,4 milyar lira olarak gerçekleşti.

- Ocak-mayıs döneminde ise bütçe gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,5 artışla 197 milyar 904 milyon lira, bütçe giderleri ise yüzde 12,1 arttı ve 200 milyar 324 milyon lira olarak hesaplandı.

(11.01/11.03/12.00)

16- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bütçe rakamlarını değerlendirdi:

- "Hedefe oranla düşük seyreden büyümeye rağmen bütçe hedeflerini rahat şekilde tutturacak bir performansla yolumuza devam ediyoruz."

- "Son 5 ayda da ülkemizin orta-uzun dönem istikrarını ve menfaatini önceliklendirdik, seçim ekonomisi asla uygulamadık."

(11.06)

17- Ermenek'teki maden faciası davası

- Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında geçen yıl 28 Ekim'de 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili 3'ü tutuklu 16 sanığın yargılanmasına iddianamenin okunmasıyla başlandı.

- Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin duruşma salonuna gelmesiyle madenci yakınları, tutuklu sanıklar Saffet Uyar, Abdullah Özbey ve Ali Kurt'a tepkilerini artırdı.

- Bazı madenci yakınları, "Bir kara kömüre evlatlarımızı değiştiniz", "Nasıl aldınız kuzularımızı?, "Benim iki yavrum gitmiş, nasıl sakin olabilirim?", "Bunlar yargılanmasın, o maden ocağına, mezara gitsinler", "Yavrum toprağın altında çürüdü, bunlar da hapislerde çürüsün", "Sekiz aydır sıkıntı yaşıyoruz", "Bir tas çorbayı ocakçılardan kıskandınız", "Biz yandık, siz de yanın" diyerek sanıklara tepki gösterdi.

- Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Başarı, ailelerin acısını anladığını ancak sanıkların yargılanmaları gerektiğini belirterek, madenci yakınlarını sükunete davet etti.

- İddianamenin okunmasıyla 3'ü tutuklu 16 sanığın yargılandığı dava başladı. İddianame okunurken evlatlarının isimlerini duyan bazı madenci yakınları gözyaşlarını tutamadı.

- Madenci yakınlarının sanıklara yönelik sözlü ve fiziki saldırılarının devam etmesi üzerine ara verilen duruşma iddianamenin okunmasıyla yeniden başladı.

- Mahkeme Başkanı, fiziki saldırıda bulunanlar hakkında adli tahkikat başlatılacağını belirtti.

- Duruşmanın öğleden sonraki bölümü iddianamenin okunmasıyla devam ediyor.

(10.03/10.52/11.46/12.14/12.41/12.56/14.52/14.55/15.03) (Fotoğraflı-Görüntülü)

18- Soma'daki maden faciası davası

- Manisa'nın Soma ilçesinde geçen yıl 13 Mayıs'ta 301 işçinin yaşamını yitirdiği ve 162 işçinin yaralandığı maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.

- Duruşma Akhisar Adliye Sarayı yerine, tadilatla Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna dönüştürülen Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi'nde görülüyor.

- Mahkeme salonunda tutuklu sanıklar Soma Kömürleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, Teknik Müdür İsmail Adalı, teknik nezaretçi Ertan Ersoy, vardiya amirleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık ve Mehmet Ali Günay Çelik, 37 tutuksuz sanıktan 33'ü ile mağdur aileleri ve sanıkların avukatları hazır bulundu.

- Mahkeme heyeti, müşteki ve avukatlarının "iş güvenliğinden sorumlu sanıklar arasında menfaat çatışması bulunduğu, dolayısıyla bu sanıkların müdafiliğinin aynı avukatlarca yapılamayacağı" yönündeki itirazını kabul ederek, bu durumdaki sanıkların yeni avukat bildirmeleri için duruşmaya yarına kadar ara verdi.

- Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Soma'daki maden faciasına ilişkin davanın görüldüğü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu önünde, madenci aileleriyle bir araya geldi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Feyzioğlu, barolar birliği olarak bu davayla yakından ilgilendiklerini belirtti.

TBB olarak Manisa Barosu ile davaya ilişkin özenli bir çalışma yürüttüklerini ve yarından itibaren başlaması beklenen sanıkların "çapraz sorgusuna" yönelik soruları ve muhtemel cevaplara karşı belgeleri hazır ettiklerini anlatan Feyzioğlu, 30 akademisyenin katılımıyla rapor hazırlattıklarını, ayrıca mahkemeye delil olarak sunulmak üzere ölen madencilerin anneleri, eşleri ve çocuklarının kaleme alacağı "Soma'nın acıları" adıyla kitap bastıracaklarını bildirdi.

(10.13/11.25/14.42) (Fotoğraflı-Görüntülü)

19- Baraj inşaatındaki iş makineleri yakıldı

- Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde yapımı süren baraj inşaatındaki 5 iş makinesi, terör örgütü PKK mensupları tarafından ateşe verildi.

- Gece geç saatlerde ilçeye bağlı Doğanlı köyünde yapımı devam eden Koçali Barajı inşaatına gelen ve terör örgütü PKK üyesi oldukları belirtilen 6 kişi, 2 kamyon ve 3 iş makinesini ateşe vererek kaçtı.

- Sabah saatlerinde olay yerine giden firma yetkillierinin durumu haber vermesi üzerine bölgeye jandarma sevk edildi.

(12.03)

20- Çad'da polis akademisine saldırı

- Çad'ın başkenti Ndjamena'da polis akademisine ve merkez karakoluna düzenlenen saldırılarda 28 kişi yaşamını yitirdi.

- Hastane kaynakları, polis akademisinde 5 dakika arayla 2 bombanın patlaması sonucu 16'sı polis 19 kişinin öldüğünü belirtti.

- Polis akademisinden sonra merkez karakoluna düzenlenen saldırıda ise 9 kişinin öldüğü açıklandı.

- Saldırılarda onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

(13.29/15.30)

21- Filistinli mahkumlar için "zorla besleme" yasası

- İsrail hükümeti, cezaevinde açlık grevi yapan Filistinlilerin "zorla beslenmesine" imkan sağlayan yasayı onayladı. Zorla beslemenin, doktorların önerisiyle hayati tehlikesi bulunan mahkumlara uygulanacağı bildirildi.

- Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan'ın hazırladığı ve geçen yaz meclisteki ilk oturumda onay alan "zorla besleme" yasasının devamı niteliğindeki yasa, İsrail meclisi Knesset'te iki farklı oturumda onaylanması durumunda yürürlüğe girecek.

(10.53)

22- THY 5 ayda 23,2 milyon kişiyi uçurdu

- Türk Hava Yolları'nın (THY) yolcu sayısı bu yılın ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,7 artarak 23,2 milyon oldu.

- THY'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan Ocak-Mayıs 2015 trafik verilerine göre, 2014 yılı Ocak-Mayıs döneminde 21,4 milyon olan toplam yolcu sayısı 2015 yılının aynı döneminde yüzde 8,7 artışla 23,2 milyona ulaştı.

- Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda yüzde 10,5, dış hatlarda yüzde 7,4 oldu. Dış Hatlar Business/Comfort Class yolcu sayısı ve dıştan dışa transfer yolcu sayılarında ise Ocak-Mayıs 2014 dönemine kıyasla yüzde 3,7 ve yüzde 11,4 artış sağlandı. Yolcu doluluk oranı 1 puanlık düşüşle yüzde 77,6 olarak gerçekleşti.

(11.06)

23- ABD ordusundan Libya'da El-Kaide'ye operasyon

- ABD ordusu, Libya'nın doğusunda El-Kaide liderlerinden birini hedef alan operasyon düzenledi.

- ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steve Warren, yaptığı yazılı açıklamada, ABD askeri personelinin cumartesi gecesi Libya'da El-Kaide ile bağlantılı bir teröriste yönelik operasyon gerçekleştirdiğini bildirdi.

- Operasyonun sonucunu şu anda değerlendirdiklerini belirten Warren, konuyla ilgili daha sonra ek bilgileri paylaşacaklarını kaydetti.

- Bunun yanı sıra ismini vermeyen askeri yetkililer, hedef alınan kişinin Muhtar Belmuhtar ve beraberindeki birkaç kişi olduğunu ve operasyon sırasında bu kişilerin öldürüldüğünü tahmin ettiklerini söyledi.

- Muhtar Belmuhtar'ın 2013 yılında Ceyazir'deki doğalgaz tesisine düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırının planlayıcısı olduğu ifade ediliyordu.

(02.16)

24- Güney Kore'deki MERS salgını

- Güney Kore'de Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS nedeniyle ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi.

- Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 58 yaşındaki bir diyabet hastasının MERS nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Bu hastalıktan ölenlerin sayısının 16'ya çıktığını duyuran Bakanlık, MERS teşhisi konulan kişi sayısının da 150'ye ulaştığını kaydetti.

(11.48)

25- "Filenin Sultanları" Bakü'de ilk galibiyetini aldı

- 1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) mücadele eden Türkiye Kadınlar Voleybol Milli Takımı, A Grubu'ndaki ikinci karşılaşmasında İtalya'yı 3-0 yendi.

- Milliler, Crystal Hall'da oynanan ve 1 saat 13 dakika süren karşılaşmanın setlerini 25-16, 25-10 ve 25-17 kazanarak ilk galibiyetini aldı.

- "Filenin Sultanları" gruptaki ilk maçında Polonya'ya 3-2 yenilmişti.

- Türkiye, oyunlardaki 3. maçında, 17 Haziran Çarşamba günü Belçika ile karşılaşacak.

(10.58) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Haber Ara