Dolar

32,4930

Euro

34,5721

Altın

2.480,89

Bist

9.550,71

AA'dan Antara'ya ziyaret

AA Genel Müdür Yardımcısı Mutanoğlu, Endonezya resmi haber ajansı Antara'nın Genel Direktörü Suryodiningrat ile görüştü

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-16 09:28:25

AA'dan Antara'ya ziyaret
Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Endonezya resmi haber ajansı Antara'nın Genel Direktörü Meidyatama Suryodiningrat ile bir araya geldi.

Mutanoğlu, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Antara Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

AA ve Antara arasında habercilik ve medya eğitimi alanlarında iş birliği konularının ele alındığı görüşmede AA'nın kurulum aşamasındaki Endonezce haber servisi projesi tanıtıldı.

Türkiye ile Endonezya arasında ilişkilerin geliştirilmesi ile iki ajans arasındaki iş birliğinin önemine değinen Mutanoğlu, "Başkent Cakarta'daki ofisimizde başlatacağımız Endonezce haber servisi için ilk olarak iki aylık bir test yayını yapılacak. Ardından gerçek yayına başlanmasını planlıyoruz. Bu haber servisi ile Türkiye'den ve dünyadan Endonezya'ya haberlerin aktarılmasını sağlamak istiyoruz. Bunun yanında iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesini hedefliyoruz." dedi.

Endonezce haber servisinde ilk aşamada günlük 50 haber hedefleniyor. Bu rakamın, zamanla arttırılması planlanıyor.

Mutanoğlu, ziyareti çerçevesinde Türkiye'nin Endonezya Büyükelçisi Mehmet Kadri Şander Gürbüz ile de bir araya geldi.

Ziyarette Mutanoğlu'na AA Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Saraçgil, AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk, AA Uluslararası Operasyonlar Direktörü Ural Yeşil ve AA Asya Kafkasya Pasifik Bölgesi Direktörü Yılmaz Yaman eşlik ediyor.

Haber Ara