Dolar

32,5237

Euro

34,7990

Altın

2.421,97

Bist

9.740,31

A Haber'e büyük ceza

YSK ve RTÜK tarafından A Haber'e verilen cezaların toplamı 239 oldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-11 19:47:06

A Haber'e büyük ceza

YSK ve RTÜK tarafından A Haber'e verilen cezaların toplamı 239 oldu. A Haber'e verilen cezalara tepki gösteren AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner YSK ve RTÜK'e seslenerek, "Ne yapmaya çalışıyorsunuz?" diye sordu. Başbakan'ın mitingini niye yayınladın, niye canlı yayına çıkardın gibi gerekçelerle verilen 1 Kasım seçim cezalarının sayısı ise rekor seviyeye ulaştı.

YSK ve RTÜK A Haber'e 43 ceza daha verdi. Böylece YSK ve RTÜK tarafından A Haber'e verilen cezaların toplamı 239 oldu.

A Haber'e verilen cezalara tepki gösteren AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner YSK ve RTÜK'e seslenerek, "Ne yapmaya çalışıyorsunuz?" diye sordu.

YSK VE RTÜK'Ü NE İLGİLENDİRİR

'Bu çok nemrudi bir uygulamadır. Bu ne rezalettir, YSK ve RTÜK ne yapmaya çalışıyor? Özel bir kanala bu kadar çok ceza yağdırmanın anlamı nedir, bu bir devlet kuruluşu mudur Allah aşkına? Kaç defa söyleyeceğiz, bu ülkenin Sayın Cumhurbaşkanı rahatsızlığını dile getiriyor, Sayın Başbakan rahatsızlığını dile getiriyor, bu YSK ve RTÜK hala eski Türkiye'nin vesayet organı gibi çalışıyor, kafa kesmeye çalışıyor bu nasıl bir mantıktır. A Haber'in suçu, kabahati nedir Allah aşkına? Özel bir televizyon kanalı hangi partiye hizmet edeceğine, hangi idealler için yayın yapacağına kendisi karar verir, YSK'yı RTÜK'ü ne ilgilendirir. 1961'de askeri darbe sonrasında militarist bir zihniyet ile hazırlanmış bir yasaya dayanarak nasıl böyle televizyon kanalları zapt altına alınmaya çalışılır. YSK ve RTÜK yeni Türkiye'nin zamanın ruhuna uygun karar vermeye ne zaman yanaşacaklardır. Ben binlerce kez YSK'yı kınıyorum. Bu şekildeki bir YSK'ya, bu şekildeki bir RTÜK'e yer yok. Bir vatandaş olarak isyan ediyorum, A Haber'i dinlemek istiyorum, izlemek istiyorum.'

Haber Ara