Dolar

32,5460

Euro

34,9892

Altın

2.420,25

Bist

9.722,09

92 Yıllık Gelenek Büyükmandıra'da devam ediyor

Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı 'Pehlivanlar Diyarı' olarak bilinen Büyükmandıra'da bu yıl 92'nci Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşleri yapılacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-13 10:02:39

92 Yıllık Gelenek Büyükmandıra'da devam ediyor
Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı "Pehlivanlar Diyarı" olarak bilinen Büyükmandıra'da bu yıl 92'nci Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşleri yapılacak.

Tarihi Kırkpınar Güreşleri öncesinde pehlivanların form tutup kendilerini gösterdiği er meydanı olan Büyükmandıra Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri 19 Mayıs'ta düzenlenecek.

Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, 92 yıldır devam eden yağlı pehlivan güreşleri ve müzik konseri etkinlikleriyle hem belde halkını hem de bölge halkını yaza girerken moral, motivasyon ve eğlenmelerini sağlayan etkinlik 2 gün boyunca katılımcılara heyecanlı anlar yaşattığını kaydetti. Balyamez, "18 Mayıs Perşembe günü akşamı saat 20.00'de Ferhat Göçer konseriyle başlayacak etkinlikler 19 Mayıs saat 12.00'de Türkiye'nin Kırkpınar Başpehlivanlarından oluşan kadroyla güreş etkinliği devam edecek. Büyükmandıra ismi ata sporumuz güreşle özdeşleşmiştir. Trakya'nın her yerinde pehlivanlar diyarı olarak bilinen bir isimle anılıyoruz. Yıllarca Kırkpınar'a etki etmiş, Kavasoğlu, Şamdancıbaşı Kara İbrahim, 27 yıl üst üste Kırkpınar Başpehlivanı olan Kel Aliço gibi isimler Büyükmandıra'mızın kuruluşuna katkı sağlamıştır" dedi.

"Değerlerimize sahip çıkmak adına yağlı pehlivan güreşleri düzenliyoruz"

Balyamez, "Bizler de 92 yıldır bu değerlerimize sahip çıkmak adına yağlı pehlivan güreşleri düzenliyoruz. Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşleri ve müzik konseri etkinliğimiz bu yıl 18-19 Mayıs tarihlerinde Büyükmandıra'da gerçekleşecektir. 18 Mayıs akşamı Sanatçı Ferhat Göçer konserimize ve 19 Mayıs Cuma günü yağlı güreşlerimize tüm halkımız davetlidir. Etkinliklerimiz ücretsizdir" ifadelerini kullandı.

Haber Ara