Dolar

32,5855

Euro

34,7622

Altın

2.505,75

Bist

9.693,46

9 Yahudi 'terör zanlısı' gözaltına alındı

İsrail emniyeti, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin yaşadığı bölgede düzenlenen operasyonlarda bir dizi eve baskın yapıldığı belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-09 13:51:47

9 Yahudi 'terör zanlısı' gözaltına alındı

Sabaha karşı düzenlenen operasyonlar arasında Adei Ad Yahudi yerleşim bölgesi de bulunuyor.Adei Ad, geçen hafta kundaklama olayının yaşandığı ve bir baba ile bebeğinin öldürüldüğü Filistin kasabası Duma'dan birkaç kilometre uzaklıkta.

Duma kasabasındaki saldırı sonrasında saldırganların İbranice 'intikam' sloganları attığı ve ev yakınlarındaki duvarlara da yine aynı ifadelerin yazıldığı bildirilmişti.

Duma kasabasındaki kundaklama olayının radikal Yahudiler tarafından gerçekleştirildiği sanılıyor.

Times of Israel haber sitesi, yetkililerin gözaltına alınan kişilerin kimliklerine dair açıklama yapmadığını aktardı.

Radikal Yahudi gruplara bağlı olduğu belirtilen Meir Ettinger, Duma kasabasındaki kundaklama olayı sonrasında gözaltına alınıp hakim karşısına çıkarılan isimler arasındaydı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Duma kasabasındaki saldırı için "terör eylemi" ifadesini kullanmış ve kundakçıların yakalanacağı sözünü vermişti.

Filistinli yetkililerse, saldırıdan 'İsrail'in sorumlu olduğunu' belirtiyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Koordinatörü Nickolay Mladenov, saldırganların derhal yargı karşısına çıkarılması çağrısında bulundu. Mladenov, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Tüm taraflardan siyasi, dini ve toplum liderleri birlikte çalışmalı ve köktencilerin durumu tırmandırmalarına izin vermemeli, siyasi gündemin kontrolünü eline almalıdır."

Haber Ara