Dolar

32,3860

Euro

35,0550

Altın

2.325,22

Bist

9.114,79

9 ülkeden 56 işadamı TÜMSİAD'ın ev sahipliğin de Gaziantep'e geliyor

Avrupalı İşadamları (EUBA) çatısı altında faaliyet gösteren 9 ülkeden 55 iş adamı, TÜMSİAD Gaziantep Şubesi ev sahipliğinde Gaziantep'e geliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-09 15:50:47

9 ülkeden 56 işadamı TÜMSİAD'ın ev sahipliğin de Gaziantep'e geliyor
Avrupalı İşadamları (EUBA) çatısı altında faaliyet gösteren 9 ülkeden 55 iş adamı, TÜMSİAD Gaziantep Şubesi ev sahipliğinde Gaziantep'e geliyor.

Gaziantep'in yatırım potansiyeli hakkında incelemede bulunacak iş adamları, gerçekleştirilecek yatırım zirvesinde ise kentin önde gelen kuruluşlarıyla fikir alış-verişinde bulunacaklar. Organizasyona ev sahipliği yapan TÜMSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı M.KazımApa, bu önemli organizasyonun kent ekonomisine, yeni yatırımlara ve kent üzerindeki algıların çürütülmesine olumlu etki yapmasını beklediklerini söyledi.

Avrupa'nın 9 ülkesinde faaliyet gösteren 'EUROPEAN BUSINESS ASSOCIATION (EUBA)' Avrupalı İş Adamları Gaziantep ve bölgesinde yatırım konusunda incelemede bulunacaklar. 11 Kasım Cuma Günü Gaziantep'e gelecek heyet aynı gün saat: 10:00'da bir otelde gerçekleştirilecek toplantıda Gaziantep sanayi ve iş dünyasının önemli isimleriyle bir araya gelecekler.EUBA İş Adamları Genel Başkanı Cahit Kerenciler'inde bulunduğu heyette Danimarka, Fransa, İsveç, İsviçre, Avusturya, Almanya, Belçika, Hollanda ve İngiltere EUBA Başkanlarının yanı sıra 56 iş adamı bulunuyor. Türkiye'de 3 gün kalacak heyet, Gaziantep programının ardından Şanlıurfa'ya geçecek.

9 ülkeden Gaziantep'e gelecek olan 56 kişilik heyet 11 Kasım 2016 Cuma günü saat: 10:00'da bir otelde kentin önde gelen isimlerinin de katılacağı 'Gaziantep Yatırım Zirvesi'nde kent ekonomisi hakkında bilgiler alacaklar. Toplantıda ayrıca Gaziantep ile toplantıya katılan ülkelerin ticari ilişkileri de masaya yatırılacak. EUBA İş Adamları Genel Başkanı Cahit Kerenciler, toplantıda Gaziantep ziyaretlerinin amacını ve bölgeye yatırım konusundaki düşüncelerini anlatacak. Bu önemli zirveye Gaziantep'in yanı sıra çevre il ve ilçelerden de iş adamlarının katılması bekleniyor.

'Gaziantep sanayi ve kültür şehridir'

TÜMSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Kazım Apa, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada yurt dışında bulunan iş adamları Gaziantep ve bölgeye yatırım yapmaya teşvik etmenin su süreçte son derece önemli olduğunu belirterek, 'Kentimiz üzerinde oluşturulmaya çalışılan algıyı yok etmek için herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Valimiz, belediye başkanlarımızın öncülüğünde başlatılan 'Şimdi Gaziantep'e gitme zamanı' kampanyasına farklı organizasyonlarla destek olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Gaziantep sanayi, ticaret ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kültür başkentidir. Gaziantep'te ağırlayacağımız 9 ülkeden gelecek iş adamlarımıza ve oda başkanlarımıza da yatırım ilişkilerinin yanı sıra, kentimizin gerçek kimliğini anlatacağız. Gaziantepli girişimcidir ve olumsuz algılar karşısında da pes etmez. Daha çok çalışarak daha çok üreterek bu süreçte üzerimize düşeni yapacağız' dedi.

Apa, bölgenin ekonomideki lokomotifi olan Gaziantep'in bu tür organizasyonlarla yeni yatırımcılar için cazibe merkezi haline geleceğini de sözlerine ekledi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara