Dolar

32,5090

Euro

34,9362

Altın

2.438,20

Bist

9.716,77

9. Kültür Evine '10 numara' övgüsü

Amasya Valisi Salih Işık, Amasya Belediyesi tarafından hizmete giren 9. Kültür Evini '10 numara bir tesis' olarak nitelendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-15 16:15:23

9. Kültür Evine '10 numara' övgüsü
Amasya Valisi Salih Işık, Amasya Belediyesi tarafından hizmete giren 9. Kültür Evini "10 numara bir tesis" olarak nitelendirdi.

Amasya Belediyesi'nin altyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik alanında da önemli faaliyetler yaptığını gözlemlediğini ve 9.sunun açılışının yapıldığı kültür evlerinin de bunlardan birisi belirten Vali Işık, "Bu şehir şehzadeler diyarı. 200 yıl civarında Osmanlı padişahlarının çocuklarının, şehzadelerinin büyütüldüğü bir eğitim merkezi olmuş. Şehzadeler İstanbul'dan buraya gelirken de tabi İstanbul'un kültürünü, sanatını, mutfağını yaşam tarzını getirmişler. Buradan giderken de birçok şeyi İstanbul'a götürmüşler. Bana göre bu şehir İstanbul'un kokusunu taşıyor. O anlamda bu eser bu şehre gerçekten çok yakışıyor. Gerçekten bu şehirde çok güzel şeyler oluyor. Hep beraber el birliği içinde çok daha güzel eserlere imza atacağız diyorum" diye konuştu.

Göreve başladıklarında ev hanımlarına verdikleri sözün üzerine mahalleleri kültür evleriyle donatan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de, "Mekanları biz yapacağız, içlerini de siz dolduracaksınız demiştik. Hamd olsun 9.sunu açıyoruz. Kültür evlerini gezdiğimiz zaman kursa gelen, kursiyer olan usta öğreticilik yapan kardeşlerimizle sohbet ettiğimiz zaman buranın aynı zamanda bir kültürel faaliyet yürüttüğü gibi sosyal terapi merkezi görevi de gördüğünü söylemişlerdi" şeklinde konuştu.

Ev hanımlarına yönelik sosyal ve kültürel alanda kursların düzenlendiği binanın açılışına Vali Salih Işık, Ak Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ile Haluk İpek, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ünek ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş da katılırken kurdeleyi ise eşleri kesti.

Haber Ara