Dolar

32,5984

Euro

34,7973

Altın

2.499,19

Bist

9.524,59

9 ilaç şirketi aşı güvenliği taahhüdünü imzaladı:Tahmini İlk parti tarihi açıklandı

9 koronavirüs aşı üretimi üzerinde çalışan şirket, aşı güvenliği taahhüdünü imzaladı. Koronavirüs aşı güvenliği taahhüdü ne içeriyor? Koronavirüs aşısı bulundu mu?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-08 18:00:00

9 ilaç şirketi aşı güvenliği taahhüdünü imzaladı:Tahmini İlk parti tarihi açıklandı

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısının bulunması merak ile beklenirken aşı çalışmaları hakkında tüm insanlığı sevindirecek bir haber geldi. 9 koronavirüs aşısı geliştiren şirket, aşı güvenliği taahüdünü imzaladı. Taahüdün içeriğinde "yüksek etik standartlar ve sağlam bilimsel ilkeler" ile aşıların geliştirileceği ve test edileceği ibaresi yer aldı. Her şirketin CEO'su tarafından imzalanan açıklamada şöyle deniyor: "Bu taahhüdün, COVID-19 aşılarının değerlendirildiği ve nihayetinde onaylanabileceği titiz bilimsel ve düzenleyici sürece halkın güvenini sağlamaya yardımcı olacağına inanıyoruz. 

Açıklamanın devamında şirketler,  "aşılanmış bireylerin güvenliğini ve refahını her zaman birinci önceliğimiz yapacağını" vaad ettiğini söylüyor. Diğer bir taraftan aşının ilk parti üretimi hakkında da bir açıklama yer aldı. Şirketlerin planlamanlarına göre sınırlı sayıda koronavirüs aşısı Kasım 2020'nin başlarında veya Ekim 2020'nin sonlarına kadar mevcut olabileceğinden" söz ettiler.

4 aşı şirketi Pfizer, BioNTech, Moderna ve AstraZeneca şuanda klinik denemelerde olduğunu 10 binlerce gönüllünün katılımı ile aşı güvenliğini titizlikler yürüttüğünü açıkladı.

 

 

Haber Ara