Dolar

32,3641

Euro

34,9738

Altın

2.326,17

Bist

9.073,02

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 16:18:30

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel doktoru Aylin Cesur, Demirel'in naaşının Genelkurmay Başkanlığının tertibiyle askeri uçakla jetler eşliğinde Isparta'ya nakledileceğini bildirdi.

Cesur, Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki konutu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, cenaze töreni hakkında bilgi verdi.

Süleyman Demirel için yarın 08.00'de Güniz Sokak'ta bir tören düzenleneceğini belirten Cesur, saat 09.00'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de tören yapılacağını ifade etti.

Süleyman Demirel'in naaşının Meclis'ten top arabasına konularak, vatandaşların korteji eşliğinde Kocatepe Camisi'ne getirileceğini aktaran Cesur, burada cuma namazının ardından cenaze namazının kılınacağını söyledi.

Cesur, Kocatepe Camisi'ndeki cenaze namazının ardından Demirel'in naaşının ertesi gün defnedilmek üzere Genelkurmay Başkanlığının tertibiyle askeri uçakla jetler eşliğinde Isparta'ya ve İslamköy'deki Çalcatepe'ye nakledileceğini bildirdi.

Süleyman Demirel'in cenazesinin eşi Nazmiye Demirel'in yanına defnedilip defnedilmeyeceğine ilişkin soru üzerine Cesur, "Sayın Cumhurbaşkanımız Çalcatepe'de daha sonra yapılacak anıt mezarın olacağı yere defnedilecek. Nazmiye Hanımın naaşı daha sonra oradaki düzenlemeyle beraber yanına alınacak" yanıtını verdi.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cenazeye katılacak mı" sorusuna ise Cesur, "Net bir şey söylemedi ama katılacağını hissettim" dedi.

Cesur, vatandaşların 08.00'den itibaren töreni izleyebileceklerini, saat 09.00'da Meclis'teki törenin ardından da 09.30 itibariyle Kocatepe Camisi'ne giderken eşlik edebileceklerini kaydetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara