Dolar

32,5596

Euro

34,8567

Altın

2.414,77

Bist

9.645,02

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 14:39:57

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yayımlanan mesajda, Türk halkına, merhumun ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilenerek, "Türkiye ve bütün Türk dünyası efsanevi liderini, olağanüstü bir politikacısını ve devlet adamını kaybetmiştir" denildi.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinde ise Türk bayrağı yarıya indirildi ve taziye defteri imzaya açıldı.

Kırgızlar, Türk halkının acılarını paylaşmak ve Türkiye yetkililerine başsağlığı mesajını göndermek için taziye defterine yazmaya başladı.

Eski Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva'nın yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı Ernis Otorbayevde ilk gelenler arasında yer aldı.

Öte yandan, onursal rektörü olduğu Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinden yayımlanan mesajda, "Kırgızistan ve Türkiye arasında ortak kardeşlik dili ve hukukunun, köklü dostluk ilişkilerinin, kalıcı ve çok yönlü iş birliklerinin oluşturulması ve geliştirilmesine önemli katkılar sağlayan büyük devlet ve siyaset adamı Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e Cenabıhak'tan rahmet diliyoruz" denildi.

Haber Ara