Dolar

32,3651

Euro

35,0927

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 14:15:37

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatına ilişkin, "Merhum Demirel, ülkemize sunduğu yüksek hizmetlerle ve demokrasi tarihimizde bıraktığı güçlü izlerle uzun yıllar gönüllerde yaşayacaktır" açıklamasını yaptı.

Sabancı, yaptığı yazılı açıklamada, Süleyman Demirel'in Türk siyasetine damga vurduğunu, demokrasi yolculuğunun birçok noktasında ana aktörlerden birisi olduğunu ifade etti.

Demirel'in, Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunanları her zaman desteklediğini, iş dünyasıyla her zaman yakın istişare içinde olarak Türk ekonomisinin gelişmesi için çaba gösterdiğini dile getiren Sabancı, şunları kaydetti:

"Merhum Demirel, ülkemize sunduğu yüksek hizmetlerle ve demokrasi tarihimizde bıraktığı güçlü izlerle uzun yıllar gönüllerde yaşayacaktır. Süleyman Demirel Türk ekonomisini büyütmek yolunda, topluluğumuzun geçmişte yaptığı tüm atılımlarda, tesis açılışlarında, temel atma törenlerinde ve Sabancı Üniversitesi'nin kuruluşunda hep yanımızda olmuştur. Amcam Sakıp Sabancı'yla da çok yakın dostlukları vardı.

Sakıp Amcam 1980 askeri darbesinden sonra koyulan siyasi yasakların, 1987 yılında yapılan referandumla kaldırılması döneminde, herkesin oyunu gizlediği bir dönemde 'evet' diyeceğini açıklamıştır. Böylece, yasaklara karşı duruşunu ortaya koyarak, Süleyman Demirel'in siyasete dönmesine katkı sağlamıştır. Demirel'e Allah'tan rahmet diliyorum. Türk halkının başı sağ olsun."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara