Dolar

32,4863

Euro

34,7645

Altın

2.492,03

Bist

9.527,12

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 14:49:28

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı
CHP eski milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu süreçte Süleyman Demirel'e her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatının ardından Güven Hastanesi'ne gelen CHP eski milletvekili Ali Rıza Öztürk, taziye ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Demirel'in sadece eski bir Cumhurbaşkanı, Başbakan veya siyasetçi değil, aynı zamanda büyük Türk milletinin "babası" olduğunu belirtti.

Demirel'in deneyimli, bilge ve büyük bir devlet adamı olduğunu ifade eden Öztürk, öğrencilik yıllarında Demirel'e siyasi görüşleri nedeniyle karşı çıktığını, ancak 12 Eylül 1980'den sonra iş ve siyaset yaşamında da kendisine hayranlık duyduğunu anlattı.

Süleyman Demirel'in 1980 sonrası demokrasi mücadelesinin unutulmayacağını, Türk siyasetinde demokrasinin korunması ve güçlenmesi konusunda çok özverilerde bulunduğunu, Demirel'in darbelere sözde değil özde karşı çıktığını da vurgulayan Öztürk, "Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu süreçte Süleyman Demirel'e her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Süleyman Demirel'in deneyimleri, onun yaşamı, büyük Türk milleti için devamlı yol gösterici olacaktır. Sayın Demirel milletin kalbinde devamlı yaşayacaktır. O Türk milletinin babasıdır. Ben kendisine rahmet Türk milletine ise başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Demirel deyince sizin aklınızda ne çağrıştırıyor" sorusuna Öztürk, "Ben Demirel'i bozkırları yeşil yapma mücadelesi veren bir adam olarak görüyorum" yanıtını verdi.

Haber Ara