Dolar

32,5554

Euro

34,8863

Altın

2.431,27

Bist

9.645,02

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 14:18:39

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı
İş dünyası temsilcileri, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle mesaj yayınladı.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan mesajında, Türk siyasi tarihinde 50 yıla damgasını vurmuş, 7 kez başbakanlık görevini üstlenmiş ve derin izler bırakmış Demirel'in vefatının, Türkiye için önemli bir kayıp olduğunu belirterek, "Siyasi tarihimizde ayrı bir yeri olan ve ülkemize önemli hizmetleri bulunan Merhum Demirel'e Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve milletimize başsağlığı dilerim" dedi.

- "Ülkemizin başı sağolsun"

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada ise 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatından duyulan üzüntü dile getirilerek, "Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük hizmetlerde bulunmuş, siyasi yaşama uzun dönemli damgasını vurmuş ve yapıcı, uzlaşmacı tutumuyla iz bırakmış büyük bir devlet adamını kaybettik. Ülkemizin başı sağolsun. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

"Altyapının oluşmasındaki aktif rolü herkesçe takdir edilmiştir"

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu da Türkiye'nin yetiştirdiği önemli devlet adamlarından Demirel'in vefatını üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

Türkiye siyasetinde, ekonomisinde ve toplumsal hayatta derin izler bırakan Demirel'in, kendine özgü üslubu ile unutulmayacak bir yere sahip olduğunu ifade eden Kadooğlu, "Türkiye'nin sanayileşme hamlelerinde ve altyapının oluşmasındaki aktif rolü herkesçe takdir edilmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine de sabırlar diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun" dedi.

- "Türkiye eşine ender rastlanan bir devlet adamını yitirmiştir"

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut da ülke demokrasisinin gelişimi yanı sıra ekonomik gelişiminde de en büyük rolü üstlenen şahsiyetlerin başında gelen Demirel'in vefatının tüm Türkiye'yi olduğu gibi kendilerini de yasa boğduğunu bildirdi.

Demirel'i Türkiye halkının sevgi, saygı ve minnetle hatırlayacağını belirten Bulut, "Türkiye gibi genç bir Cumhuriyetin gerek demokrasi, gerekse iktisadi kalkınmada karşılaştığı zorluklar, sayın Demirel'i hiçbir zaman yıldırmamış, aksine ülkesine duyduğu derin sevgisi, azmi ve güçlü zekasıyla mücadele etmeye devam etmiş; kendisi ve kıymetli eşi sayın Nazmiye Demirel bu uğurda büyük bedeller ödemiştir" ifadelerini kullandı.

Bulut, Demirel'in son nefesine kadar bilgi ve birikimleriyle Türkiye'ye hizmet etmeyi sürdürdüğünü ve ülkenin gündeminden hiçbir zaman kopmadığını dile getirdi.

Demirel'in, duayen bir siyasetçi olarak, tecrübesine başvuran herkese kapısını her daim açık tuttuğunu aktaran Bulut, "Türkiye eşine ender rastlanan bir devlet adamını yitirmiştir. Demirel'i bugüne dek ülkemiz adına yaptığı tüm hizmetlerinden dolayı minnetle anıyor ve halkımıza başsağlığı diliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner ise 91 yıllık yaşamı boyunca Türkiye'ye farklı kademelerde hizmet etmiş olan Demirel'in vefatını üzüntüyle öğrendiklerini kaydederek, "Türk kuyumculuk sektörü mensupları olarak kendisini Türkiye için çalışmaya adayan bu değerli devlet adamımızı rahmetle anıyor, ailesi ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara