Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

81 ilden gelen öğretmenler Çankaya Köşkü'nde

Başbakan Yıldırım: (1)- 'Hiç şüphesiz genç nüfusumuz ülke olarak bizim en büyük zenginliğimiz, kalkınma, refah için en büyük kaynağımızdır, ancak bu potansiyeli harekete geçirebilmek için dinamik, yenilikçi, modern bir eğitim sistemine sahip olmamız gerekiyor'- 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önümüze koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi, öncelikle eğitim konusundaki soru

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-24 13:43:15

81 ilden gelen öğretmenler Çankaya Köşkü'nde
Başbakan Binali Yıldırım, "Hiç şüphesiz genç nüfusumuz ülke olarak bizim en büyük zenginliğimiz, kalkınma, refah için en büyük kaynağımızdır, ancak bu potansiyeli harekete geçirebilmek için dinamik, yenilikçi, modern bir eğitim sistemine sahip olmamız gerekiyor." dedi.

Çankaya Köşkü'nde Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya gelen Yıldırım, konuşmasına, ülkenin her köşesinde birer eğitim neferi olarak görev yapan öğretmenleri tebrik ederek, ülkeye nice değer kazandıran emekli öğretmenlere da saygılarını ileterek başladı.

Bütün öğretmenlerine ve öğretmen olan eşi Semiha Yıldırım'a teşekkür eden Yıldırım, "Ülkemizde misafir olan ve bu topraklarda dünyaya gözünü açan 300 bin civarındaki mülteci çocuklarını okutma görevini üstlenerek, onlara sadece sayıları, harfleri değil, dilimizi, kültürümüzü de öğretme görevini üstlenen fedakar öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Van depreminde hayatını kaybeden 75 öğretmen ile eğitim şehitlerini rahmetle yad eden Yıldırım, programa katılan 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarının isimlerini de tek tek okudu.

Yıldırım, programa, 15 Temmuz şehidi Fevzi Başaran'ın eşi Özge Başaran, şehit Emin Güner'in eşi İlknur Güner, şehit Bülent Aydın'ın eşi Şehnaz Aydın, şehit Lütfi Gülşen'in babası Metehan Gülşen, şehit Rüstem Resul Perçin'in oğlu Necmi Perçin, şehit Yasin Naci Ağaroğlu'nun oğlu Osman Ağaroğlu, şehit Ferhat Koç'un eşi Gizem Koç, şehit Dursun Acar'ın eşi Özgül ve kızı Elifnaz Acar, şehit öğretmen Yusuf Elitaş'ın eşi Serpil Elitaş'ın katıldığını belirtti.

Başbakan Yıldırım, şehit kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün öğretmen eşi Ayşegül Safitürk, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın annesi Zehra ve babası Sadık Yalçın, şehit öğretmen Dilay Kerman'ın babası Salim ve annesi Havva Bakır Turan ile şehit öğretmen Lütfi Ölmez'in eşi Nilgün Ölmez'in de programda yer aldığını aktardı.

15 Temmuz gazisi öğretmenler Osman Karaca, Abdülaziz Güven, Abdullah Cansız, Muhammet Fatih Zengin, Mehmet Halim Aslan, Recep Küçükşahin, Fikri Erol, Hacer Konuş ile İlyas Dirin'in de salonda bulunduğunu söyleyen Yıldırım, 15 Temmuz'da yurt savunmasında ülkenin bağımsızlığı, bayrağı ve bütünlüğü için şehit düşen bütün öğretmenlere rahmet, gazilere hayırlı ve uzun ömür diledi.

- "Türkiye'nin bir adı da umuttur"

Öğretmenlerin, Türkiye'nin geleceği olduğunu vurgulayan Yıldırım, Yazar Nuri Pakdil'in, "Türkiye'nin bir adı da umuttur. Türkiye yeryüzünün umududur, insanlığın umududur." sözlerini hatırlattı.

Yıldırım, öğretmenlerin büyük bir emaneti üzerilerinde taşıdığını ifade ederek, "Anaokulundan üniversiteye varıncaya kadar 18 milyon öğrencimiz var. Üniversiteyi de sayarsak 25 milyonun üzerinde öğrencimiz var. Dünyanın diğer ülkeleriyle mukayese ettiğimizde nüfusumuz çok genç, dinamik, öğrenmeye, değişime çok açık bir nüfusa sahibiz." dedi.

Dünyadaki birçok ülkenin nüfusunun, Türkiye'deki öğrenci sayısı kadar olmadığına dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç şüphesiz genç nüfusumuz ülke olarak bizim en büyük zenginliğimiz, kalkınma, refah için en büyük kaynağımızdır, ancak bu potansiyeli harekete geçirebilmek için dinamik, yenilikçi, modern bir eğitim sistemine sahip olmamız gerekiyor. Eğitim sistemimizi kalkınma hedeflerimize ve hızımıza uygun şekilde geliştirmeliyiz. Çok donanımlı, becerikli gençler yetiştirmek, çocuklarımızın kabiliyetini, yeteneğini ve potansiyelini erken yaşlarda fark edip, zekayı ilmik ilmik işleyip azami derecede açığa çıkarmamız önemlidir. Bunu da başaracak olan sizlersiniz. Tabii burada yükü omuzlarınıza alıp sizleri yalnız bırakmak gibi bir düşünceye sahip değiliz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önümüze koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi, öncelikle eğitim konusundaki sorunlarımızın çözülmesi ve bu alanda yapısal dönüşümleri sağlamamıza bağlıdır. "

- "Yeni nesilleri en güzel şekilde yetiştireceksiniz"

Yıldırım, hükümet olarak bu konuda üzerilerine düşen önemli görevler bulunduğuna değinerek, "Sizin için uygun eğitim alanlarını, fırsatlarını oluşturmak bizim görevimizdir. Sizler de geleceğimizin garantisi olan yeni nesilleri, evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştireceksiniz." diye konuştu.

Göreve geldikleri andan itibaren eğitimi en öncelikli alan olarak belirlediklerini ve bunun için eğitim bütçesini birinci sıraya aldıklarını dile getiren Yıldırım, 2003'te 11 milyar lira olan eğitim bütçesinin, 134 milyar 727 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Yaklaşık 3 milyar ders kitabının 15 yıldır öğrencilere ücretsiz dağıtıldığını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Öğrencilik yıllarımı hatırlıyorum, okul açılırdı biz, Bab-ı Ali'de, İstiklal Caddesi'nde kırtasiye kırtasiye dolaşır, kitapları tamamlamaya çalışırdık. Birinci sömestre kadar ancak tamamlayabilirdik. Böyle günlerden, bugünlere geldik. Şimdi okul açılınca kitaplar da hazır hem de çocuklar, 'Nasıl alırım. Param var mı, yok mu?' diye endişe etmiyorlar. Bunlar belki unutulur, küçük şeyler gibi gelebilir ama bir öğrenci için donanımlı olması bakımından bunun ne kadar önemli, ne kadar öğretime başlarken moral açısından faydalı olduğunu o yaşlardakiler daha iyi anlar."

(Sürecek)

Haber Ara