Dolar

32,5884

Euro

34,7872

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

8. Van Denizi Su Sporları Festivali başladı

Van Gölü'nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl 8'incisi düzenlenen 'Van Denizi Su Sporları Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-26 18:04:49

8. Van Denizi Su Sporları Festivali başladı


Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde Van Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikleri izlemek için vatandaşlar sabahın erken saatlerden itibaren festival alanına akın etti. 2 gün boyunca gerçekleşecek etkinlikler için Trabzon, Artvin, Rize, Bolu, Kocaeli, Kahramanmaraş, Bursa, İzmir, Adıyaman ve Sinop'tan gelen 350 sporcu; kano, yelken ve kürek yarışmalarına katılacak. Bunun yanında plaj futbolu, plaj voleybolu ve dragon yarışmalarında ise 400 sporcu yarışacak.

Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açıklama yapan Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, su sporlarının şenlik havasında geçtiğini belirterek, "Bu faaliyetin burada yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyon. İnşallah bunu seneye daha yüksek katılımlı gerçekleştireceğiz" dedi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, Malazgirt Zaferi ile aynı güne denk gelmesinden dolayı katılımda bir azalmanın olduğunu ifade ederek, "Yaklaşık 20 vilayetten 350 sporcumuzu ağırlıyoruz. Zengin içeriğe sahip festivalimiz, iki gün sürecek. Ben bu kapsamda tüm halkımızı festivalimize katılmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar da, böyle organizasyonların Van için önemli olduğunu belirterek, "Artık ilimiz terörle değil bu tür güzelliklerle anılsın. Bu kapsamda bu tür etkinliklerin burada yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Van Vali Yardımcısı Sinan Aslan'ın da kısa bir konuşma yaptığı festivalde, milli sporcu Ali Komşusu tarafından yapılan flyboard ve jetski gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Festival yarışmalarla devam ediyor.

Haber Ara