Dolar

32,4376

Euro

34,7966

Altın

2.481,20

Bist

9.530,47

8 terörist etkisiz hale getirildi, 5 terörist teslim oldu

Hakkari'de 4, Bingöl'de 3, Muş'ta 1 terörist öldürüldü. Hakkari'de 1 terörist de yakalanırken Şırnak Silopi'de Kuzey Irak'taki barınma alanlarından kaçan 5 terörist ise teslim oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-12 13:49:16

8 terörist etkisiz hale getirildi, 5 terörist teslim oldu

TSK'dan, terörle mücadele operasyonları kapsamında yurt içinde meydana gelen olaylara ilişkin yapılan açıklamaya göre; Hakkari merkez Kırıkdağ bölgesinde üs bölgelerine silahlı saldırı için hareket halinde oldukları tespit edilen teröristlere yönelik icra edilen hava harekatında 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari merkezde güvenlik güçlerince icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında örgüt mensupları ile çıkan çatışmada, bir terörist etkisiz hale getirildi.

Çukurca'da, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen örgüt mensuplarına yönelik icra edilen atışlar sonucunda 1 terörist etkisiz hale getirildi. Mardin Savur ve Muş Bulanık'ta, örgüte yardım ve yataklık edenlere yönelik icra edilen operasyonlarda, 3 kalaşnikof piyade tüfeği, bir M-1 piyade tüfeği, bir G-1 piyade tüfeği, bir tabanca, 20 G-1 piyade tüfeği fişeği, 67 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 332 adet biksi makineli tüfek fişeği ve 79 tabanca fişeği ele geçirildi, iş birlikçi 2 şahıs gözaltına alındı.

Hakkari merkez Çimenli köyü bölgesinde, örgüt mensubu 1 terörist, bir kalaşnikof piyade tüfeği ve 25 adet kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ile birlikte yakalandı.

Şırnak Silopi'de, Kuzey Irak'taki barınma alanlarından kaçan örgüt mensubu 5 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

MUŞ'TA 1 KADIN TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Muş Şenyayla kırsalında yürütülen taarruz helikopterleri destekli operasyonda bir kadın teröristin ölü ele geçirildiğini, örgütün orta saha sorumlusunun da ağır yaralandığını açıklandı.

TSK'dan yapılan açıklamada, 04 Temmuz 2017 tarihinde 8'inci Kolordu Komutanlığı sorumluluğunda Muş Şenyayla kırsalında yürütülen taarruz helikopterleri destekli operasyon neticesinde, yapılan arazi arama tarama faaliyetlerinde örgüt mensubu bir kadın teröristin ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi. Telsiz görüşmelerinden ise bölücü terör örgütünün orta saha sorumlusu olan bir teröristin de ağır yaralandığının öğrenildiği belirtildi.

Ölü ele geçirilen kadın teröristin üzerinde bir adet çöl kamuflajlı termal kamera ile çok sayıda örgütsel dokümanın bulunduğu, 03 Temmuz 2017 tarihinde örgütün sözde cephe birimi yönetimi tarafından oluşturulan depo listesinde, 23 adet gece görüş dürbünü ile 7 adet termal kameranın listelendiğinin tespit edildiği ifade edildi.

BİNGÖL'DE 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bingöl'de PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar kapsamında da 3 terörist öldürüldü.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Yayladere ilçesi Gökçedal köyü Alınyazı kırsalında devam eden hava destekli operasyonda 3 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Haber Ara