Dolar

32,5988

Euro

34,8387

Altın

2.492,18

Bist

9.500,70

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınlar pedal çevirdi.

Barikat Sanat Atölyesi Derneği tarafından organize edilen Sessiz Çığlık Bisiklet etkinliğinde Şişli den Yenikapı İskele Meydanı’na kadar bisiklet turu gerçekleştirildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-08 20:20:59

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınlar pedal çevirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadınlar pedal çevirdi. Barikat Sanat Atölyesi Derneği tarafından organize edilen Sessiz Çığlık Bisiklet etkinliğinde, Şişli Cevahir önünde toplanan bisikletli kadınlar, Halaskargazi Caddesi, Taksim, Şişhane, Eminönü, Kumkapı yönünden geçerek Yenikapı İskele Meydanı'na kadar bisiklet sürdü. “Kadın her şeydir”, “Bir düş kuruyoruz, barikatsız dünya için”, “Beni görüyor musun? Beni anlıyor musun?” , “Asıl körlük cehalettir” sloganları ile hareket edecek topluluk önce İdlib'te şehit olan askerlerimiz için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet ERSOY , İstanbul Valisi Ali YERLİKAYA , Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza AKPOLAT , İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar HACISALİHOĞLU ve birçok kurum, kuruluş etkinliğe destek verdi.
Organizasyon adına açıklama yapan Hüseyin Nacar; “Kadınlar güçlü olarak hayatın içinde olursa dünyanın daha güzel olacağına inanıyoruz.” dedi. 8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 16 Aralık 1977 tarihinde kabul edilmiş, Türkiye'de ise 1921 tarihinde kutlanmaya başlandı.

Haber Ara