Dolar

32,5785

Euro

34,6971

Altın

2.521,50

Bist

9.524,59

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Edirne Valisi Özdemir:- 'Son günlerde istihdamla ilgili başlatılan çalışmalarda da kadınlara dönük pozitif ayrımcılık ve kadınların çalışma hayatına girmesi konusunda özel avantajlar ve kontenjanlar tanındı'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 15:47:25

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Edirne Valisi Günay Özdemir, "Son günlerde istihdamla ilgili başlatılan çalışmalarda da kadınlara dönük pozitif ayrımcılık ve kadınların çalışma hayatına girmesi konusunda özel avantajlar ve kontenjanlar tanındı." dedi.

Özdemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Edirne Barosu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde baronun konferans salonunda düzenlenen programda, tarih boyunca hayatın içerisinde yer alan Türk kadınının, erkeğiyle beraber ortak yaşama biçimi geliştirdiğini söyledi.

Türk kadınının savaşlarda da erkeği ile yer aldığını anlatan Özdemir, kadınların herhangi bir sıkıntıyı çözmek için en önde olduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyada ilk defa siyasi hak olarak kadına seçme ve seçilme hakkını verdiğini anımsatan Özdemir, "Tarihimizde kadınlara ne kadar değer ve önem verdiğimizin örnekleri vardır. Son yıllarda da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çok ciddi çalışmalar içerisindedir. Özellikle hukuki düzenlemeler konusunda güzel düzenlemeler yapıldı. Biz devlet olarak, kamu kurum ve kuruluşları olarak bu düzenlemelerin her zaman arkasında ve sizlerin yanındayız." diye konuştu.

-"Kadınlara yönelik istihdam çalışmaları"

Kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını ve bu yönde istihdam çalışmalarının başlatıldığını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Son günlerde istihdamla ilgili başlatılan çalışmalarda da kadınlara dönük pozitif ayrımcılık ve kadınların çalışma hayatına girmesi konusunda özel avantajlar ve kontenjanlar tanındı. Kadınlarımızın faydalanması ve bu konuda da kendi ayakları üzerinde durması için her türlü eğitim ve kurs olanağı sağlanıyor. Özellikle İŞKUR'un yürüttüğü değişik faaliyetleri takip etmenizi istiyorum. Bu konuda da biz her zaman sizlerin yanında ve sizlerin arkasındayız."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım ve Edirne Barosu Kadın-Aile ve Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Arzu Çağatay'ın konuşma yaptığı programda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Uzmanı Nil Uçak ve doktora öğrencisi Evla Kesici, kadın ve aile konulu bir sunum yaptı.

Programa, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kadınlar katıldı.

Etkinlikte kadınların kurslarda yaptıkları el emeği ürünler de sergilendi.




Haber Ara