Dolar

32,5852

Euro

34,8056

Altın

2.513,11

Bist

9.693,46

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Muş'un Hasköy Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce (HEM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 15:31:20

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Muş'un Hasköy Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce (HEM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan'ın eşi Cemile Özkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdiresi Belgen Uçar ve kadınlar katıldı. Programda kadınların önemine vurgu yapılan bir sunumun yapılmasının ardından Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli Zeynep Zengin tarafından bir konuşma yapıldı. Bugünün, dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün olduğuna vurgu yapan Zengin, "Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir" dedi.

Bir araya gelinen bu önemli buluşmanın bir başka boyutunun da kadına yönelik şiddetle mücadele olduğuna dikkat çeken Zengin, "Şiddetin ortadan kaldırılması, ancak toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ve bütüncül bir yaklaşımla mümkündür. Ülkemiz, kadına yönelik şiddetle mücadelenin kapsamlı, eşgüdümlü ve bütüncül bir yaklaşım gerektirdiği bilinciyle hareket etmektedir. İlimizde bu anlamda Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi ile Kadın Konuk Evi hizmetleri yürütülmekte olup birçok mağdur kadınımıza sahip çıkılmaktadır. Kadına yönelik şiddetle mücadelede ilerleme sağlanabilmesinde yasal düzenlemeler ve kurumsal mekanizmalar kadar konuya ilişkin bilinç ve duyarlılığın artırılması, toplumsal farkındalık sağlanması ve topyekûn bir zihniyet değişiminin planlanması da büyük önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından kadınlar için hazırlanan eğlence ve müzik dinletisine geçildi. Programın sonunda ise kadınlara ikramlar yapılıp, karanfil dağıtıldı.

Haber Ara