Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

8. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali

8. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-09 22:00:50

8. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali
"Şehir ve Sesler" temasıyla düzenlenen 8. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali'nin (İTEF) açılışı yapıldı.

Romen Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılışta AA muhabirine açıklamada bulunan ITEF Direktörü Mehmet Demirtaş, İTEF'in 8 yıldır gönüllü insanlarla imece usulü yapılan bir festival olduğunu belirtti.

Aralarında yazarlar, yayıncılar ve çevirmenler bulunduğunu aktaran Demirtaş, "Sürdürülebilir, dünya çapında bir edebiyat festivali olma amacımıza büyük ölçüde yaklaştık." dedi.

Demirtaş, festivale Türkiye'den birçok yayıncı ile yabancı kültür fonları ve enstitülerinin destek olduğunu aktararak, "Bu yıl yurtdışından 34 yabancı konuğumuz var. Bunların bir bölümünü Türk edebiyatının yurtdışında tanıtılması için aracılık yapan yayınevi kuruluşları, bir kısmını da yabancı yetişkin ve çocuk yazarları oluşturuyor. Tüm etkinliklerin simultane tercümeleri gerçekleşecek. Edebiyatı seviyoruz, sevdirmeye çalışıyoruz. Mecburen kitap okutulmasına karşıyız. Arkadaş olan bir edebiyatı bulmak için çabalıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Basın Yayın Derneği Başkanı Münir Üstün de geçen sene haricinde İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivallerinin hepsinin açılışlarına katıldığını anlatarak, "Yurtdışından gelen yazarlar ve yayıncılar profesyonel buluşmalar yapıyoruz. Onlarla 7-8 gün birlikte olma, tanışma imkanı sağlıyor. Hem alışveriş yapıyoruz hem de birbirimizden kültürel manada faydalanıyoruz. Her şey çok olumlu." ifadelerini kullandı.

- Festival 15 Mayıs'ta sona erecek

Açılışa Hakan Bıçakçı, Tuna Kiremitçi, Erlend Loe, Elvis Peeters, Gulnar Hajo, Keith Ridgway ve Tibor Fischer gibi yazarlar, yayımcılar, gazeteciler ve kültür-sanat dünyasından isimler katıldı.

Beyoğlu Belediyesi ve KargArt'ın yanı sıra Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi, Erbulak Evi, İtalyan Kültür Merkezi, Kuzguncuk Nail Kitabevi ve Nevmekan da festival mekanları arasında bulunuyor.

Edebiyatseverler, etkinliklerin ardından müzik dinletilerine ve edebiyat performanslarına ücretsiz katılabilecek.

Festival, 15 Mayıs Pazar günü sona erecek.

Haber Ara