Dolar

32,5558

Euro

34,8985

Altın

2.439,74

Bist

9.645,02

73. Venedik Film Festivali başlıyor

İtalya'da bu yıl 73'üncüsü düzenlenecek Venedik Film Festivali yarın başlıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 14:33:09

73. Venedik Film Festivali başlıyor

Ajansların aktardığı habere göre  Venedik kentinin Lido Yarımadası'nın ev sahipliği yaptığı dünyanın en eski sinema festivali, Damien Chazelle'nin yazıp yönettiği müzikal komedi tarzındaki "La La Land" filmiyle açılışı yapacak.

Festivalin büyük ödülü Altın Aslan için yarışacak filmler arasında yer alan "La La Land"in gösterimi öncesinde filmin başrol oyuncuları Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend, J.K. Simmons, Finn Wittrock ve yönetmen Chazelle'nin kırmızı halıda boy göstermesi bekleniyor.

73. Venedik Film Festivali'nde Chazelle'nin "La La Land" yapımının yanı sıra Roan Johnson'ın "Piuma", Massimo D'Anolfi ve Martina Parenti'nin "Spira Mirabilis", Giuseppe Piccioni'nin "Questi Giorni", Derek Cianfrance'in "The Light Between Oceans", Mariano Cohn ve Andres Duprat'ın "El Ciudadano Ilustre", Lav Diaz'ın "The Woman Who Left", Amat Escalante'nin "La Region Salvaje", Tom Ford'un "Nocturnal Animals", Andrei Konchalovsky'in "Paradise", Martin Koolhoven'in "Brimstone", Ana Lily Amirpour'un "The Bad Batch", Stephane Brize'nin "Une Vie", Pablo Larrain'in "Jackie", Francois Ozon'un "Frantz", Denis Villeneuve'ün "Arrival", Wim Wenders'ın "Les Beaux Jours d'Aranjuez", Emir Kusturica'nın "On The Milky Road", Terrence Malik'in "Vojage" ve Christopher Murray'ın "El Cristo Ciego" filmleri, Altın Aslan ödülü için yarışacak.

Ödül için jürinin başkanlığını ise "American Beauty" ve "Skyfall" gibi filmlerin ödüllü İngiliz yönetmeni Sam Mendes yapacak. Festivalde Altın Aslan ve diğer ödüller, 10 Eylül Cumartesi akşamı sahiplerini bulacak.

Festivalin ilgi gören, dünya sinemasındaki yeni akımlar ile estetik eğilimleri aktaran filmlerin gösterildiği "Ufuklar" kategorisinde, Türk yönetmen Reha Erdem'in "Koca Dünya (Big Big World)" filmi de sinemaseverlerle buluşacak.

Öte yandan, 73. Venedik Film Festivali'nin resmi programında yer almasa da festival kapsamında bu yıl ilk kez İtalya'da yaşayan göçmenlerin çektiği filmlerin yarışacağı "MigArtİ" isimli ayrı bir dal düzenlenecek. Bu dalda değerlendirmeyi yapacak jürinin başkanlığını ise uzun yıllardır İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ferzan Özpetek üstlenecek.

Venedik Film Festivali'nde, geçen yıl Altın Aslan ödülünü Venezuelalı yönetmen Lorenzo Vigas'ın "Desde Alla" yapımı kazanırken, Türk yönetmen Emin Alper'in yönettiği "Abluka" filmi de Jüri Özel Ödülü'ne layık görülmüştü.

Haber Ara