Dolar

32,4951

Euro

34,9419

Altın

2.430,00

Bist

9.789,54

7. Uluslararası Endonezya Savunma Fuarı başladı

7. Uluslararası Endonezya Savunma Fuarı başladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 17:11:43

7. Uluslararası Endonezya Savunma Fuarı başladı
Endonezya'da düzenlenen 7. Uluslararası Savunma Fuarı başladı.

Başkent Cakarta'da iki yılda bir Endonezya Savunma Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Savunma Fuarı'na 85 ülkeden 750 firma katılıyor.

Fuarda Türkiye'den ASELSAN, ROKETSAN, OTOKAR, FNSS Savunma Sistemleri AŞ ve STM Savunma Teknokojileri AŞ de katılımcı firma olarak yer alıyor.

Resmi temaslarda bulunmak üzere bu ülkede bulunan Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay da fuarda hazır bulundu.

AA muhabirine açıklama yapan Alpay, "Bu fuar ciddi bir iş birliğine kapı aralamasıyla önem arz ediyor. Türkiye'den ASELSAN ve ROKETSAN olmak üzere beş firmayla burada bulunuyoruz. İyi bir ekiple burada temaslarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Türkiye'nin savunma sanayisinde ne kadar kuvvetli olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini ifade eden Alpay, "Bu fuarda deniz ve kara araçları olmak üzere iki alana ağırlık veriyoruz. Bizzat gelerek, firmalarımızın yanında olduğumuzu ve desteğimizi sergiliyoruz. Sadece kamuya bağlı firmaların değil, özel sektör firmalarında önlerinin açılmasını arzu ediyoruz.

Bu bağlamda, hem Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın hem de Bakanımızın talimatlarıyla bu desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Çünkü biz özel sektörün desteklenmesi halinde savunma sanayide daha güçlü olacağımızı, daha ciddi imkan ve yeteneklere ulaşacağımızı ve bunun üzerine ülke ekonomisine katkı sağlayacağımızı hem biliyor hem de bunun gereğinin yapıyoruz." diye konuştu.

Alpay temaslarının Cuma gününe kadar devam edeceğini yarın Endonezya Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile bir araya geleceğini söyledi.

Güneydoğu Asya'nın en büyük savunma fuarı olan organizasyon 5 Kasım tarihine kadar devam edecek.

Fuarda savunma sanayi, havacılık, güvenlik hizmetleri, deniz teknolojisi ve uygulamaları sektörlerinden 750 firma ürünlerini tanıtıyor.

Haber Ara