Dolar

32,5951

Euro

34,7947

Altın

2.407,47

Bist

9.645,02

7. Ulusal Asfalt Sempozyumu ve Sergisi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Coşkunyürek:- 'Yol üstyapılarının teşkilinde, farklı iklim, arazi ve çevreye duyarlı, yapım ve bakım maliyeti düşük asfalt imalatlarının gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-29 12:38:31

7. Ulusal Asfalt Sempozyumu ve Sergisi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, "Yol üstyapılarının teşkilinde, farklı iklim, arazi ve çevreye duyarlı, yapım ve bakım maliyeti düşük asfalt imalatlarının gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır." dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü, Yollar Türk Milli Komitesi ve Türkiye Asfalt Müteahhitleri Derneğinin ortaklaşa düzenlediği "7. Ulusal Asfalt Sempozyumu ve Sergisi" Ankara Sheraton Otel'de başladı.

Sempozyumun açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Coşkunyürek, yollara yapılan yatırımlarla zamandan ve enerjiden tasarruf sağlanarak büyük ekonomik kazanım sağlandığını söyledi.

Çoşkunyürek 15 yıl önce sadece tekerlek dönsün anlayışla yollar yapıldığını belirterek, "Bugün ise uluslararası standartlara uygun olarak, geliştirilmiş sürüş konforu ve trafik güvenliğini azami derecede sağlayan yollar yapıyoruz. Çünkü bizim asıl gayemiz sürücü ve yolcuların can ve mal güvenliğini en üst düzeyde sağlayacak şebekeler kurmak oldu." diye konuştu.

Karayollarına 2003'ten itibaren 227,4 milyar lira yatırım yapıldığını anımsatan Coşkunyürek, bölünmüş yolda 26 bin kilometreye yaklaşıldığını aktardı. Bölünmüş yollarla trafik kazaları sonucu yaşanan ölüm ve yaralanmaların önüne geçildiğini aktaran Coşkunyürek, "Karayollarımızda ortalama hızımızı saatte 40 kilometreden 80 kilometreye çıkardık. Zamandan kazandık. Yollarımızda yüzde 3 kısalma gerçekleşti. Hem zamandan hem yakıttan hem de bakım maliyetlerinden tasarruf ettik. Bugün yaptığımız bölünmüş yollar ile yıllık 17 milyar liranın üzerinde ekonomik fayda sağlıyoruz." ifadesini kullandı.

Coşkunyürek, yol yapımındaki gelişmiş teknolojileri kullanımıyla vatandaşların karayolu ulaşımındaki beklentilerini en üst noktaya yükseldiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Bu beklentileri karşılamak amacıyla yol yapımında yaygın kullanılan mevcut teknolojilerin, Ar-Ge çalışmalarıyla daha ileri seviyelere taşınması gerekmektedir. Yol üstyapılarının teşkilinde, farklı iklim, arazi ve çevreye duyarlı, yapım ve bakım maliyeti düşük asfalt imalatlarının gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu amaç için gerçekleştirilen en güzel etkinliklerden biri olan 7. Ulusal Asfalt Sempozyumu'nun hedeflere ulaşmada daha çok ivme kazandıracağına inanıyorum."

Karayolları Genel Müdürü ve Yollar Türk Milli Komitesi Başkanı İsmail Kartal da Türkiye'nin Almanya'nın ardından Avrupa'nın ikinci büyük asfalt üreticisi olduğunu söyledi.

Asfaltın yüksek performanslı, uzun ömürlü, güvenli, konforlu ve çevreye duyarlı yol yapımına imkan tanıdığını kaydeden Turhan, kurumunun daha kaliteli hizmet için performansa dayalı şartnameler imzalandığını anlattı.

"Sürdürülebilir üstyapılar için asfalt" temalı etkinlikte, iki gün süresince kamu, üniversite ve özel sektör temsilcileri, panellerde asfaltla ilgili gelişmeleri ve uygulamaları paylaşacak.

Haber Ara