Dolar

32,4967

Euro

34,7667

Altın

2.471,86

Bist

9.530,47

7 dersten kaldı, Başbakan herekete geçti

Mısır'da, Meryem Melek isimli lise öğrencisi 7 dersten sıfır alınca Facebok üzerinden yardım istedi. Olayın duyulması üzerine konu Başbakan'a ulaştı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-10 20:23:18

7 dersten kaldı, Başbakan herekete geçti

Mısır'da, okulun en başarılı öğrencileri arasında gösterilmesine rağmen imtihan sonuçlarından sıfır alan öğrenci, öğretmenlerini Başbakan İbrahim Mehleb'e şikayet etti.

FACEBOOK ŞİKAYETİ TELEVİZYONLARIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Başkent Kahire'de lise öğrencisi Meryem Melek, 7 dersten sıfır aldığını öğrenince Faceebook hesabından yardım istedi. Olay, 3 gün içinde 30 bin kişi tarafından paylaşılınca ülkenin önde gelen televizyonlarının dikkatini çekti.

BAŞBAKAN ÖĞRENCİYİ OFİSİNE DAVET ETTİ

Melek'in durumu, görsel ve yazılı medyada bir anda ülke gündeminin birinci maddesi haline geldi. Olayı duyan Başbakan İbrahim Mehleb ise dün Meryem Melek'i ofisine davet ederek şikayetini kendisinden dinledi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI GÖREVLENDİRİLDİ

Mehleb, öğrenciye, konunun hemen araştırılacağını söyledi. Başbakan Mehleb, Melek'e, Milli Eğitim Bakanı Muhib Rafi ile konuşup sorunu çözeği sözünü verdi.

SINAV KAĞITLARI KRİMİNAL LABORATUVARDA İNCELENECEK

Bugün ise İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Meryem Melek'in sıfır not aldığı sınav kâğıtlarının kriminal laboratuvarda inceleneceği açıklandı.

Kız öğrenciden numune el yazılarının alındığı ve bunun imtihan kâğıtlarındaki yazılarla karşılaştırılacağı belirtildi.

"DİNİ TERCİHLERİ NEDENİYLE HİLE YAPILMIŞ OLABİLİR"

Öte yandan Mısır basını, Hıristiyan olan Meryem Melek'e dini tercihinden dolayı kasıtlı bir şekilde hile yapıldıysa öğretmenlerinin ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğini yazdı.

"OKUL VE İDARECİLER CİDDİ SORUŞTURMAYA TUTULMALI"

Konu ile ilgili haberlerde ayrıca, eğitimde rüşvetin döndüğünün de bilindiği, bu yünüyle okul ve idarecilerin de ciddi bir soruşturmaya tabi tutulması vurgusunda bulunuldu.

Haber Ara