Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

69. Frankfurt Kitap Fuarı açıldı

Dünya çapında ilgi gören Frankfurt Kitap Fuarı, ziyaretçilerine kapılarını açtı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-11 18:05:55

69. Frankfurt Kitap Fuarı açıldı

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen fuarın bu yılki onur konuğu Fransa olarak belirlendi. 102 ülkeden 7 bin 300 katılımcının yer aldığı fuar kapsamında, yaklaşık 4 bin etkinlik yapılması planlanıyor.

Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türkiye ulusal standının açılışı da gerçekleştirildi.

"TÜRKİYE'NİN YAYINCILIK SEKTÖRÜNÜN BÜTÜN RENKLERİ TEMSİL EDİLİYOR"

frank1

Açılış sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Frankfurt Kitap Fuarı'nın dünya yayıncılık sektörü için çok önemli olduğunu ve Türkiye'nin uzun yıllardır bu fuara katılım sağladığını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak fuara bu yıl da iyi bir hazırlıkla geldiklerini dile getiren Arısoy, ”Türkiye'nin yayıncılık sektörünün bütün renkleri burada temsil ediliyor. Burada fuar süresince yayıncılarımız hem dünya yayımcılarıyla müzakere edecekler hem de gelecek yıl Türkiye'de yayınlanacak olan kitaplar için anlaşmalar yapılacak.” diye konuştu.

"BU ETKİNLİKTEN EN İYİ ŞEKİLDE İSTİFADE ETMEK GEREKİYOR"

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı ise ulusal stantta yaklaşık 30 yayıncı kuruluş bulunduğunu ve bunun dışında müstakil olarak fuara Türkiye'den katılan yayıncı kuruluşlar da olduğunu ifade etti.

Frankfurt Kitap Fuarı'nın önemine dikkati çeken Karartı, “Burada hem Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayan hem de yayıncılarımızın burada başka ülkelerden kendi muhatap kuruluşlarıyla da bir araya gelmelerine imkan sağlayan bu etkinlikten en iyi şekilde istifade etmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

frank2

Karartı ayrıca ulusal stantta kitapları ve yayınları tanıtmanın yanı sıra konser, sergi, panel ve konferans gibi etkinliklerin de düzenleneceğini sözlerine ekledi.

ULUSAL STANTTA ZENGİN İÇERİKLİ ETKİNLİKLER YER ALACAK

Türkiye Frankfurt Kitap Fuarı'na 296 metrekarelik alanda “Türkiye Ulusal Standı” ve "Çocuk Yayınları Standı" olmak üzere iki ayrı stant ile katılım sağladı.

Türkiye ulusal standında, bakanlığın prestij eserleri ile TEDA (Türk Edebiyatının Dışa Açılımı) kapsamında yayımlanan eserlerin yanı sıra Türkiye'den 12 yayıncının eserleri sergileyebilecek ve ayrıca yayıncılar uluslararası görüşmeleri ulusal stantta gerçekleştirebilecek.

Haber Ara