Dolar

32,4213

Euro

34,7883

Altın

2.496,73

Bist

9.693,46

66. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı

66. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 14:23:02

66. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı
Ford, yeni Edge'in Avrupa versiyonunu 66. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkardı.

Ford açıklamasına göre, Avrupa'da SUV atağına kalkan Ford, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yer alan standında yeni Edge'in Avrupa versiyonunu ilk kez görücüye çıkardı.

İleri teknoloji donanımları ve verimli sürüş teknolojileri ile 2016 yılında rekabette yerini almaya hazırlanan yeni Edge, Sürüşe Duyarlı Direksiyon ve 180° görüş sağlayan ön kamera donanımlarıyla konfor ve güvenlik anlamında ilgi çekti. Edge, 180 PS ve 210 PS güce sahip 2.0 litre TDCi dizel motor ile sunuluyor.

Orta sınıf SUV'lar arasında dinamizm ve konforu bir arada sunarak dikkati çeken Kuga'nın iç tasarımdaki yenilikler ise 8' ekran ile sunulan SYNC 2 gelişmiş bağlantı sistemi ile tamamlanıyor.

Ford'un kompakt SUV modeli EcoSport da yenilenen iç mekanı, geliştirilen altyapısı ve tamamı Euro 6 normlarına göre tasarlanan 3 motor seçeneği ile Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergileniyor.

- Ford'un yeni SUV modelleri 2016'da Türkiye'de de sunulacak

Ford'un Avrupa'da ilk kez görücüye çıkacak bir diğer modeli olan yeni Ranger, yeni motor seçeneklerinde yüzde 17'lik bir yakıt tasarrufu elde ederken, heybetli tasarımıyla dikkat çeken Wildtrack versiyonu ile de dayanıklılığını sergiliyor.

Frankfurt Otomobil Fuarı'nın ilk iki gününde dönüşümlü olarak sergilenecek araçlar arasında, yeni Galaxy, yeni S-MAX, Mondeo, Mondeo Vignale, Focus RS, Focus ST, Focus ST Dizel, Fiesta ST ve süperspor GT de yer alıyor.

Açıklamada yer verilen bilgilere göre, Ford'un yeni SUV modelleri Avrupa pazarı ile birlikte 2016 yılında Türkiye'de de sunulacak.

Ford, Avrupa SUV ve crossover segmentindeki iddiasını ve büyümesini önümüzdeki 3 yıl içerisinde sunacağı 5 yeni ve yenilenen model ile güçlendirdi. Avrupa'da hızla büyüyen SUV segmentindeki büyüme planlarını açıklayan Ford, 2016 yılı itibarıyla SUV satışlarını 2013'e göre yüzde 200 artırarak 200 bin adet SUV satışı hedeflerken, AWD donanımlı modellerinin satışını da yüzde 50 artırmayı planlıyor.

Ford, gelecek sene itibariyle SUV ailesi ve yeni Ranger gibi pikap modelleri haricinde Ford Otosan tarafından Türkiye'de üretilen Transit'ten, sportif hatchback Focus RS'e uzanan modellerinin neredeyse yarısını AWD, akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunmayı planlıyor.

- Honda, fuarda alternatif mobilite çözümleriyle öne çıktı

Japon üretici Honda ise, geleceğin alternatif mobilite çözümleriyle öne çıktı. Honda açıklamasına göre, fuarda dünya lansmanı yapılan RC213V motorlu Honda Project 2&4, motosikletlerin özgürlüğü ile spor otomobillerin sürüş özelliklerini tek bir bünyede sunuyor.

Her yıl iki tekerlekli araçlar, dört tekerlekli araçlar, çeşitli güç ekipmanları, deniz ürünleri ve havacılık ürünleri olmak üzere toplam 28 milyon kişiye ulaşan Honda, bir yandan var olan ürün gamını yenileyip tamamen yeni ürünler lanse ederken, diğer taraftan da tamamen yeni mobilite çözümlerine sahip yenilikçi ve vizyoner ürünlere imza atıyor.

- UNI-CUB β'ye ASIMO'da kullanılan denge kontrol sistemi

Honda ayrıca, 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda geleceğin kişisel mobilite çözümü olarak gösterdiği UNI-CUB β'yı sergiledi.

Pratik mobil taşıma aracı olarak gelişim aşamaları dünyada merakla izlenen araç, dünyanın en gelişmiş insansı robotu ASIMO'da da kullanılan Denge Kontrol Teknolojisi ve Honda Omni Traction Drive System ile çalışıyor.

Söz konusu teknolojiler kullanıcının gövdesinin ağırlığını kullanarak ileri, geri, yan ve diyagonal hareket etmesine imkan tanıyor.

Haber Ara