Dolar

32,5663

Euro

34,7011

Altın

2.492,62

Bist

9.524,59

62 Yaşındaki Kadın, Bisikletle Hollanda'dan İstanbul'a Geldi.

Hollanda Utrecht kasabasından bisikletle yola çıkan Melanie Deezer, İstanbul'da 'Barikat Sanat Atölyesi Derneği' tarafından karşılandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-09 10:52:30

62 Yaşındaki Kadın, Bisikletle Hollanda'dan İstanbul'a Geldi.

1 Eylül Dünya Barış Günü Hollanda'nın Utrecht kasabasından bisikletle yola çıkan 62 yaşındaki Melanie Deezer, Avrupa ülkelerinden geçerek geldiği İstanbul'da Avcılar Belediyesi ve Barikat Sanat Atölyesi Derneği Başkanı Hüseyin Nacar tarafından karşılandı.
Bisiklet gezgini Melanie yaptığı açıklamada, engelliler okulunda öğretmenlik yaptığını ve bir yıl boyunca devam edeceği bisiklet gezisinde Orta Asyayı dolaşarak Kazakistan'a ulaşmayı hedeflediğini söyledi.
İstanbul tarihi yarımada bölgesinde Sultanahmet, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya, Arkeoloji Müzesini gezen Hollandalı gezgin Melanie bu gezisinde Sessiz Çığlık Bisiklet Klübü üyeleri eşlik etti. bisiklet gezgini istanbul da
Bisiklete olan sevgisinin dünyayı dolaşmasına sebep olduğunu söyleyen Melanie "Yol boyunca insanlar bana destek oldular. Yolculuk boyunca unutamadığım güzel anılarım oldu. Yolculuğum sırasında bazen çadır kurdum. Tek başına kadın olarak korktuğum anlarda oldu ama bana ne yapabilirler ki diye düşündüm ve hiçbir sorun da yaşamadım." diye ifade etti.
Hollandalı Bisiklet Gezgini Melanie Deezer'ı İstanbul'da misafir eden Barikat Sanat Atölyesi Derneği Derneği Başkanı Hüseyin Nacar şu açıklamayı yaptı; "2018 yılında Engelli Hakları için engelliler ile birlikte 12 Türk bisikletçi ile Hollanda'nın Lahey kentine kadar pedal çevirmiştik. Bu turumuzda Avrupada bizi destekleyen birçok bisikletçi dostlar kazandık. Bizde kendi ülkemize gelen bisikletli gezginleri karşılamak ve onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Avrupada EuroVelo denen bisiklet rota ağı var. Avrupalı bisikletçiler EuroVelo rotaları sayesinde rahatça seyahat edebiliyorlar ancak bu yol Edirne sınır kapılarında son buluyor. Maalesef ülkemizde bisiklet yolları ve güvenli rotalar olmadığı için bisiklet kazaları yaşanıyor. Bu sorunları yetkili birimlere defalarca anlatmamıza rağmen hiçbir muhatap bulamıyoruz.  Bu sebeple, Barikat Sanat Atölyesi Derneği olarak Türkiye'ye gelen bisiklet gezginlerine rota oluşturuyor, konaklama, güvenlik, lojistik gibi konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye, Avrupa ve Asya kıtaları arasında köprü ülkedir. Bu amaçla AsiaVelo rotalarını oluşturarak "EurasiaVelo" Projesini yürütüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizdeki yetkililer bisikletlileri görmezden gelse bile biz dernek olarak bu hayalimizi gerçekleştirmek için çabalarımızı sürdüreceğiz. Bir düş kuruyoruz barikatsız bir dünya için" dedi.

Haber Ara