Dolar

32,4575

Euro

34,7848

Altın

2.479,15

Bist

9.530,47

60 yaş üstü kamu çalışanları idari izinli mi? 60 yaş üstü kamuda izinli mi?

60 yaş üstü kamu çalışanları idari izinli mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla 'Kovid-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler' başlıklı genelge yayımlandı. Genelgede 60 yaş üstü kamu çalışanları ve kronik rahatsızlıkları olan kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren kararlar var. Genelge 60 yaş ütü için önemli kararları barındırıyor. Peki 60 yaş üstü kamu çalışanları idari izinli mi? 60 yaş üstü kamuda izinli mi? İşte genelgenin içeriği...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-02 09:03:43

60 yaş üstü kamu çalışanları idari izinli mi? 60 yaş üstü kamuda izinli mi?

60 yaş üstü kamu çalışanları idari izinli mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla "Kovid-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler" başlıklı genelge yayımlandı. Genelgede 60 yaş üstü kamu çalışanları ve kronik rahatsızlıkları olan kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren kararlar var. Genelge 60 yaş ütü için önemli kararları barındırıyor. Peki 60 yaş üstü kamu çalışanları idari izinli mi? 60 yaş üstü kamuda izinli mi? İşte genelgenin içeriği...

60 yaş üstü kamu çalışanları idari izinli mi? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla "Kovid-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler" başlıklı genelge yayımlandı. Genelge 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanları yakından ilgilendiriyor. 60 yaş üstü kamu çalışanları idari izinli mi? 60 yaş üstü kamuda izinli mi?

(Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar (yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç) idari izinli sayılacak.

60 yaş üstü kamuda izinli mi?

Kamuda 60 yaş üstü idari izinli sayılacak.  İdari izinli sayılanların bu sürede mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacak. Bu personeller, amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağırıldıkları anda görevlerine dönecek.

Haber Ara