Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

60 yaş aşı randevusu nasıl alınır? Aşı randevusu telefon numarası kaç? E-devlet-MHRS aşı randevusu alma

60 yaş aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada '60 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanmasına başlanacak' demişti. Bakan Koca'nın açıklamasının ardından 60-65 yaş arası vatandaşlarımızın aşılanmasına başlandı. Aşı için randevu almak istene binlerce kişi korona 60 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır sorusunu araştırmaya başladı. Randevular e-devlet ve MHRS ve telefonla alınabilir? Aşı randevusu telefon numarası kaç? E-devlet ve MHRS'den aşı randevusu nasıl alınır?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-30 18:20:42

60 yaş aşı randevusu nasıl alınır? Aşı randevusu telefon numarası kaç? E-devlet-MHRS aşı randevusu alma

Koronavirüs salgını sonrası aşıların piyasaya çıkmasıyla dünyada aşı savşaları yaşanmaya başladı. Ülkemiz de aşı savaşlarında kendi vatandaşlarına yetecek kadar aşıya ulaşmak için elinden geleni yaptı. Geçtiğimiz aylarda ilk aşı programı başlamıştı. Aşılamada sıra 60 yaş üstü vatandaşlarımıza geldi. Aşı randevusu almak isteyen vatandaşlarımız 60 yaş aşı randevusu nasıl alınır? Aşı randevusu telefon numarası kaç? gibi soruları sormaya başladı. Aı randevusu telefonla, e-devlet üzerinden ve MHRS üzerinden alınabilir.

60 YAŞ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı uygulaması için vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız hesabı üzerinden randevularını değiştirilebilecek. Koronavirüs aşısı için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvurabilecekler.Turkiye.gov.tr ya da e devlet mobil uygulamalarından da giriş yaparak ve arama bölümünden MHRS yazarak ulaşmak ve koronavirüs aşısı için randevu almak mümkün. Koronavirüs aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabilecektir.

Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

MHRS'DEN 60 YAŞ ÜZERİ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Vatandaşlar aşı randevusu almak için araştırmalara başladı. Aşı randevusu MHRS üzerinden de alınabilir. İşte MHRS'den aşı randevusu alma yöntemi;

Aşılama programı kapsamında sırası gelen ve kriterlere uyan vatandaşlar, e-Nabız sistemi üzerinden “Covid-19 aşı durumunu sorgula” sekmesi altından ya da aralarında boşluk bırakarak AŞI, T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini 2023'e kısa mesaj atarak aşı uygunluk durumlarını öğrenebilirler.

Bu aşamanın ardından aşı onam formuna hem e-Nabız'dan hem gelen kısa mesaj ile erişebiliyor. Eğer vatandaş aşı grubunda yer alıyor ise, aşı randevusunu; e-Nabız üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne (MHRS) bağlanarak ya da MHRS mobil uygulamalarını kullanarak ve ALO182 hattını arayarak alabiliyor. Tüm randevu bilgileri hem e-Nabız'da hem de vatandaşların cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.

AŞI RANDEVUSU TELEFON NUMARASI KAÇ?

Kovid-19 aşısı olacak vatandaşlar, mobil uygulama veya internetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor. Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.

MHRS GİRİŞ EKRANI

E-DEVLET GİRİŞ EKRANI

Haber Ara