Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

6 polis ByLock'tan tutuklandı

FETÖ üyelerinin şifreli yazışma uygulaması 'ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 polisten 6'sı tutuklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-24 10:41:53

6 polis ByLock'tan tutuklandı

AA'nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Evliya Çalışkan tarafından şifreli yazışma uygulaması ''ByLock''u kullanan emniyet mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, söz konusu programı kullandığı tespit edilen ve gözaltına alınan polislerin işlemleri sürüyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 şüpheli polis, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. Burada savcılığa ifade veren şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, 6 polisin ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak isteyen 3 polis ise adli kontrol şartları uygulanarak serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüpheliler hakkında adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışına çıkış yasağı da konuldu.

Son kararla birlikte soruşturma kapsamında aralarında 9 emniyet müdürü, çok sayıda amir ve başkomiserin de bulunduğu tutuklanan polis sayısı 258'e çıktı. 21 şüpheli de Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanarak, adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakıldı.

Haber Ara