Dolar

32,4748

Euro

34,7727

Altın

2.478,63

Bist

9.530,47

6 Ocak'taki Kongre baskını ABD'de nasıl bir travma yaşattı?

ABD’de 6 Ocak’ta yaşanan Kongre baskını sonrası ülkede yaşanan sarsıntıya dair araştırma yapan American Psychological Association derneğinin kıdemli yöneticisi olan C. Vaile Wright, Amerikan halkını sarsan olayla ilgili psikolojik açıdan değerlendirmelerde bulundu. Wright’e göre, farklı deneyimler kişisel travmanın nasıl olabileceği konusunda insanlar için önemli bir ders.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-13 19:40:03

6 Ocak'taki Kongre baskını ABD'de nasıl bir travma yaşattı?

Amerikan kanalı ABC'ye konuşan Wright şu ifadeleri kullandı:

“Farklı insanlar farklı travmalara farklı tepki verebilirler. İki kişi tamamen aynı deneyime sahip olsa da, bununla ilgili algıları, tehdide ne kadar yakın oldukları, ne kadar tehlikede oldukları konusundaki algılarına göre değişebilir ve bu kendi bireysel deneyimlerine göre değişecektir.

Hatırlama ya da mağdur olmaya karşı tepki, bir koku ya da ses kadar önemsiz görünebilir. Bu nedenle, daha önce travma geçirmiş kişilerin tekrar benzerini yaşadıklarında, olumsuz bir tepkiye sahip olma, daha fazla üzülme olasılıkları çok daha yüksektir. Kişiyi daha savunmasız yapan şeylerden biri de bu.”

Wright, "Ancak birbirimizi desteklemek, bir araya gelmek, kendimize yer açmak, zor zamanlar geçirdiğimizde gevşememizi önlemek ve aynı zamanda deneyimler farklı olsa bile başkalarına saygı duymak ve onlara yardım etmek bizim için kritik derecede önemlidir" diye ekledi.

Haber Ara