Dolar

32,5070

Euro

34,8201

Altın

2.488,09

Bist

9.567,90

6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na doğru

Bu yıl 15 Temmuz şehitleri anısına gerçekleştirilecek ve 360 yayınevi ile 300'den fazla yazarın katılmasının beklendiği fuar yarın açılıyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-04 17:10:37

6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na doğru
Malatya'da, bu yıl 15 Temmuz şehitleri anısına gerçekleştirilecek ve 360 yayınevi ile 300'den fazla yazarın katılmasının beklendiği "6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı" açılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Kültür AŞ tarafında organize edilen fuar, yarın kapılarını açıyor.

Büyükşehir Belediye binası arkasında açılacak fuarda söyleşi, konferans ve kültürel etkinlikler yapılacak, fuara katılacak 120 yazar, okullarda öğrencilerle buluşacak.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, herkesi fuara davet etti.

Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak yıl boyunca çeşitli ulusal fuarlar düzenlediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Kitap fuarımızın bizim için çok önemli bir yeri var. Fuarımız şu anda Türkiye'nin sayılı 2-3 fuarından biri haline geldi. Dolayısıyla her geçen yıl ilgi daha da artıyor. Gösterilen yoğun ilgi nedeniyle de bu yıl fuar alanımızı daha da büyüterek 11 bin metrekareye çıkardık. Fuara birbirinden değerli 300 yazarımız ve 360 yayınevimiz katılacak. 120 yazarımız da fuar boyunca farklı okullarda öğrencilerimizle buluşacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Malatya'nın yanı sıra bölge illerden de kitap fuarımıza ciddi katılım bekliyoruz."

Çakır, bu yılki fuarın ana temasının 15 Temmuz şehitleri olduğunu belirtti, fuara 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarını da davet ettiklerini kaydetti.

Fuar boyunca gerçekleşecek söyleşi ve etkinliklerde 15 Temmuz darbe girişimi konularının ele alınacağını dile getiren Çakır, fuarın onur konuğunun Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan olduğunu ifade etti.

Haber Ara