Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

6 ilde 'joker' operasyonu

6 ilde 'joker' operasyonu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 13:38:07

6 ilde 'joker' operasyonu
Diyarbakır merkezli 6 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, motorlu taşıt sürücü adayları sınavına başkalarının yerine girmeye çalıştıkları ileri sürülen 18 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, motorlu taşıt sürücü adayları sınavına girecek kişilerin yerine, bir organize suç örgütü tarafından temin edilen ve "joker" diye isimlendirilen kişilerin girdiğinin tespit edildiği belirtildi.

Söz konusu suç örgütünün, farklı şehirlerde yaşayan ve okuma yazma bilmeyen kişileri 4-7 bin lira karşılığında yasa dışı yollarla Diyarbakır'daki bir sürücü kursuna kayıt ettirdiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca, kursiyerlere ait nüfus cüzdanları üzerinde fotoğraf değişikliği yapmak suretiyle, joker şahısların kursiyerlerin yerine ehliyet sınavlarına girdikleri belirlendi. Diyarbakır'da faaliyette bulunan bir sürücü kursunun sahibi olan ve aynı zamanda organize suç örgütünün lideri olan Ş.B. ile 17 örgüt üyesi şahıs, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Antalya, Eskişehir ve Yozgat illerinde yapılan eş zamanlı operasyon sonucunda yakalandı."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara