Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

6 ilde FETÖ operasyonu: 30 tutuklama

Yurt genelindeki FETÖ operasyonlarında 30 kişi tutuklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-16 17:37:09

6 ilde FETÖ operasyonu: 30 tutuklama

Yurt genelindeki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonlarında 30 kişi tutuklandı.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, 6'sı daha önce meslekten ihraç edilen 12 öğretmenden 8'i tutuklandı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen, 6'sı daha önce meslekten ihraç edilen 12 öğretmen, emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 8'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 3'ü adli kontrol kararıyla, 1'i de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Kocaeli

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma doğrultusunda Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 9 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı. Zanlılardan 4'ü adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla biri ise savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı.

Tutuklanan şüphelilerin örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddia edildi.

Aksaray

Aksaray'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında infaz koruma memuru ve zabıt katiplerinin de bulunduğu 11 zanlıdan 7'si tutuklandı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 4'ünün daha yakalanmasıyla sayı 11'e yükseldi.

İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 7'si tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aksaray'da aralarında infaz koruma memuru ve zabıt katiplerinin bulunduğu 7 kişi, terör örgütüyle bağlantısı oldukları iddiasıyla 12 Aralık'ta gözaltına alınmıştı.

Sivas

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 öğretmenden 3'ü tutuklandı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin FETÖ'ye ait olduğu gerekçesiyle kapatılan özel eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan ve örgütle bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 28 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 10 öğretmen serbest bırakıldı, 18'i ise adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen öğretmenlerden Güleser D, Emine H, ve Rukiye K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Eyüp E. ile Nuray E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öğretmenlerden 13'ünün adliyedeki işlemleri devam ediyor.

Sivas merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda ilk olarak 14 öğretmen gözaltına alınmış, daha sonra bu sayı 28'e yükselmişti.

İzmir merkezli 2 ilde

İzmir merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) esnaf örgütlenmesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 8'i tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin esnaf yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında, İzmir ve Ankara'da gözaltına alınan 29 kişiden 10'unun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrollerinin ardından "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 8'i tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer şüphelilerin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Haber Ara