Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

59 günlük aranın ardından THY seferlere başladı

Türkiye’yi de etkisi altına alan korona virüsü salgınında yavaşlama aşamasına gelindi. Bugün birçok kafe, restoran gibi işletme açıldı ve şehirler arası seyahat kısıtlaması kalktı. Bu kapsamda durdurulan uçuşlar 59 günlük aranın ardından kademeli olarak başladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-01 14:17:12

59 günlük aranın ardından THY seferlere başladı

Türkiye'yi de etkisi altına alan korona virüsü salgınında yavaşlama aşamasına gelindi. Bugün birçok kafe, restoran gibi işletme açıldı ve şehirler arası seyahat kısıtlaması kalktı. Bu kapsamda durdurulan uçuşlar 59 günlük aranın ardından kademeli olarak başladı.

Normalleşme sürecinin ilk uçuşu, Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan İstanbul-Ankara seferiyle gerçekleştirildi.

iga5_50

 

Uçuş öncesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu'ya ve İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı'nın katılımıyla tören düzenlendi.

Uçuşta gazetecilerle birlikte toplam 156 yolcu yer aldı. Bugün itibarıyla İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon'a karşılıklı seferler gerçekleştirilecek. Beş şehirdeki altı havalimanı ile başlayan uçuş ağına 3 Haziran'dan itibaren diğer şehirler de eklenecek.

iga6_31

Öte yandan İstanbul Havalimanı, bugün gerçekleştirilen ilk sefer öncesi Havalimanı Pandemi Sertifikasını aldı.

Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından verilen sertifikayı İGA CEO'su Kadri Samsunlu teslim aldı.

iga9_9

Kaynak: https://www.airporthaber.com/

Haber Ara