Dolar

32,3702

Euro

34,9714

Altın

2.325,52

Bist

9.137,23

'55 tane devlet bir örgütü yok edemiyor'

Ömer Çelik, 55 tane devletin bir örgütü yok edemediğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-03 19:52:54

'55 tane devlet bir örgütü yok edemiyor'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

AB Bakanı ve Başmüzarekeci Ömer ÇeliK, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da katıldığı "AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı"nın ardından TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Kimsenin attığımız adımların hukukiliğini sorgulamaya hakkı yok" diyen Çelik, 55 tane devletin bir örgütü yok edemediğini söyledi.

İşte o açıklamalar:

55 DEVLET BİR ÖRGÜTÜ YOK EDEMİYOR

"55 tane ülke, 'DAEŞ' denilen bu terör örgütüne karşı koalisyon kurduğu halde örgüte karşı mutlak bir başarı sağlayamadılar. Yani 55 devlet, bir örgütü mağlup edip, yok edemiyor ama Türkiye, kendi sınırında hem karadan hem de havadan Özgür Suriye Ordusu birliklerine destek vererek, DAEŞ'i Cerablus'tan sürdü ve diğer yerlerden bunu uzaklaştırmaya çalışıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin bu tavrının kıymetini herkesin bilmesi lazım."

"KİMSENİN TÜRKİYE'NİN ATTIĞI ADIMLARIN HUKUKİLİĞİNİ SORGULAMAYA HAKKI YOK"

"Bizim yerimizde bir başka devlet olsaydı bütün sınırlarını kapatırdı, bütün taahhütlerini askıya alırdı. Dünya ile ilişkisini keserdi, tam bir güvenlik devletine dönüşürdü ama Türkiye, açık toplum olma vasfını koruyor. Türkiye'ye geldiklerinde olağanüstü halle ilgili hiçbir iz göremiyorlar. Dolayısıyla bunun kıymetinin bilinmesi gerekir. Hiç kimsenin Türkiye'nin attığı adımların hukukiliğini sorgulamaya hakkı yok. Biz zaten hukuk devleti ilkeleri içerisinde haraket ediyoruz, hukuk prensipleri içerisinde haraket ediyoruz. Bunu her aşamada şeffaf bir biçimde gösteriyoruz ama artık bu saaten sonra kimsenin Türk halkına demokrasi dersi verecek hali yok."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara