Dolar

32,5367

Euro

34,8686

Altın

2.430,70

Bist

9.645,02

54. Uluslararası Antalya Film Festivali

Akademi ve SAG ödüllü Amerikalı aktör, yönetmen ve senarist Matt Dillon:- '(Hollywood'da taciz iddiaları) Gerçekten duyduklarımdan tiksindim. Unutmamak lazım ki bu sektörde, Hollywood'da bu iş yıllardır devam eden bir şey'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-27 17:21:02

54. Uluslararası Antalya Film Festivali
Akademi ve SAG ödüllü Amerikalı aktör, yönetmen ve senarist Matt Dillon, Hollywood'daki taciz iddialarına ilişkin "Gerçekten duyduklarımdan tiksindim. Unutmamak lazım ki bu sektörde, Hollywood'da bu iş yıllardır devam eden bir şey" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesince bu yıl 54'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında kente gelen Dillon, bir otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'yi çok sevdiğini, daha önce İstanbul'a geldiğini anlatan Dillon, festivale katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Hikaye anlatmayı çok sevdiğini belirten Dillon, "Kariyerim ya da tanınmak için değil, çok sevdiğim için hikaye anlatıyorum. Odaklandığım şey, oyunculuk, sevdiğim işi yapıyorum. Belki birçok insan beni filmlerde, televizyonda gördüğü için tanıdığını düşünebilir ancak benim için önemli olan kendi kişiliğimi korumak, başkalarının beni gördüğü gibi değil. Kendi kişiliğimi yaşamaya devam etmek istiyorum." diye konuştu.

Dünyaca tanınmış kişilerin mütevazı davranmalarının gerçek sanatçılık olduğuna dikkati çeken Dillon, rol seçerken filmi yapan kişiyi kriter aldığını, orijinal bir şey getirmeye odaklandığını bildirdi.

- "Fatih Akın birlikte çalışabileceğim bir yönetmen"

Yönetmen Fatih Akın'ın güçlü bir sinemacı olduğunu vurgulayan Dillon, "Fatih Akın'ın kendi sesi, değişik, benzersiz olduğunu düşünüyorum. Cesur ve risk alıyor. İleride belki de çalışabileceğim bir yönetmen. Ferzan Özpetek de ilginç işler yapıyor, beraber çalışacaktık ama çalışamadık." dedi.

Hollywood'da artık okuldan yeni mezun olan yönetmenlerin tercih edildiğini dile getiren Dillon, bunun da biraz ayrımcılık olduğunu ifade etti.

Çekimini yaptığı bir filmde yönetmenlik tecrübesini yaşadığını, bunun kariyerindeki en güzel deneyim olduğuna değinen Dillon, iyi oyuncularla keyifli bir kadroyu bir araya getirdiğini, ancak ticari tarafından çok zorlandığını söyledi.

Filmlerde en çok zaman ihtiyacı olduğunu, çoğu zaman yeterli sürenin olmadığını aktaran Dillon, senaryolara hazırlık için yeteri süre bulamadıklarını kaydetti.

Bazı filmlerin sinemada gösterilmeden televizyonlarda gösterilmesinin hoşnut edici bir durum olmadığını vurgulayan Dillon, 1940'lı, 1970'li yıllardaki filmleri daha çok beğendini ifade etti.

- Hollywood'daki taciz iddiaları

Gerçek hayatta yapamayacağı çılgınca şeyleri filmlerde canlandırabildiğini anlatan Dillon, son filminde seri katili oynadığını, bunun kendisi için çılgınlık olduğunu bildirdi.

Matt Dillon, Hollywood'da önceden yaşanmış taciz olaylarına ilişkin son günlerdeki haberlere ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

"Bu Hollywood'da uzun yıllardan beri olan bir şey. Sadece adı geçen yönetmen değil, bu başka kişilerinde çok yaptığı bir şey. Bu sektörün içindeyiz biz, bazı şeyleri duyuyoruz. O yönetmenin de davranışlarının bu şekilde olduğunu duyuyordum. Bir etik yönü var, bir suç yönü var. Suç işlediğini bilmiyordum. Ben de beğenmiyordum yaptıklarını, duyduklarımı. Fazlasını bilenler vardır belki. Bu çok ince bir çizgi. Ben çok öyle dindar biri değilim ama 'Bunu yapma' diyen biri de değilim. Ama gerçekten duyduklarımdan tiksindim. Unutmamak lazım ki bu sektörde, Hollywood'da bu iş yıllardır devam eden, eskiden beri bilinen bir şey."

Haber Ara